Juweeltjes in juweeltjes… (talentenjacht in muziekkoepels)

In het Agathepark (Krommenie), Wilhelminapark (Wormerveer), Koogerpark en op Gedempte Gracht wordt in mei t/m juli de talentenjacht ‘Zaanse juweeltjes’ georganiseerd.

Vroeger telde de Zaanstreek meerdere muziekkoepels of ‘muziektenten’. Die in het Volkspark en Czaar Peterplantsoen en Krommenie (Oranjeplein) verdwenen. Maar die in het Agathepark, Wilhelminapark en Koogerpark* zijn er nog. Op de Gedempte Gracht kwam een nieuwe.

De organisatie is op zoek naar nieuw talent (juweeltjes) in de Zaanstreek: ‘We organiseren een talentenjacht die gehouden wordt in vier muziekkoepels (ook juweeltjes).’

Talenten op het gebied van zang, dans en muziek, in de leeftijd van 6 tot 60 jaar kunnen zich tot uiterlijk 13 mei opgeven voor een voorronde. Ook koren, dans- en muziekgroepen zijn van harte welkom.

De data van de voorrondes (14:00):

  • 27 mei Muziekkoepel Wilhelminapark Wormerveer
  • 3 juni Muziekkoepel Agathepark Krommenie
  • 17 juni Muziekkoepel Gedempte Gracht Zaandam
  • 1 juli Koogerpark Koog aan de Zaan

De nummer 1 en 2 van elke ronde gaan door naar de finale op 15 juli in de muziekkoepel van Wilhelminapark. Het evenement is mede georganiseerd door Fluxus.

* Koogerpark is niet de originele maar een nieuwe (zie reacties)

Foto (Wilhelminapark, Wormerveer) komt uit het Gemeentearchief van Zaanstad.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Kleine correctie. Het Koogerpark kende geen muziekoepel tot 2012. Er was ooit een openluchtpodium, maar dat is in de jaren zeventig van de vorige eeuw afgebroken. Ook nu is er geen muziekkoepel in de traditionele zin. Wat er wel is, sinds 2012, is het DuyvisWienerpaviljoen, een uniek ontwerp, waarbij ook het publiek in de koepel staat, dit in tegenstelling tot de traditionele koepel, waar de fanfare onderdak heeft, maar het publiek buiten plaats moet nemen. http://koogerpark.nl/index.php/homepage/het-paviljoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *