Kak!

Om vuurwerkschade te voorkomen zitten de Zaanse ‘poepbakken’ op slot. Hondenbezitters verpakken de uitwerpselen wel, maar om de ‘buit’ mee naar huis te nemen, vinden ze dan toch net even teveel werk…

Op de foto een ‘alternatieve bak’, een puincontainer aan de Vaartkade in Zaandam die langzaam maar zeker gevuld wordt met plastic zakjes in alle kleuren van de regenboog.

Ook in de Russische Buurt is de overlast van het bestrijden van de vuurwerkoverlast merkbaar:

“De bakken voor hondenpoepzakjes zijn tijdelijk afgesloten. Je zakjes er bovenop leggen is geen oplossing. Daar wordt niemand blij van denk ik. Zeker niet degene die er één naast zijn deur heeft staan.”

Op de foto de kleurrijke verzameling aan de Vaartkade, waarom zijn hondenpoep-zakjes trouwens niet van ecologisch afbreekbaar materiaal maar van milieubelastend plastic?

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Frank Peter

    Zie je overal…te dom voor woorden… afbreekbare poep in een plastic zakje doen en dat náást de bak deponeren… wordt dus nooit opgeruimd, je vind die zakjes nog terug in t voorjaar…als alle hondenbezitters nu eens de moeite nemen hun honden op plekken te laten poepen (bosjes etc) waar de poep niet in de weg ligt óf, nog beter, het zakje vol poep gewoon meenemen naar huis krijg je dit soort situaties niet…

  • Paladijn

    Waarom zijn de poepbakken op slot en de rode bakken niet,? Trouwens waarom zou je de hondenpoep niet in de rode bakken doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *