Kampioenen!

Wij weten exact nog waar wij waren in 1988 toen de mannen Europees Kampioen werden*. En net flikten de Oranjedames hetzelfde kunstje!

Over 29 jaar weten we waarschijnlijk nog waar we nu zijn!

De beker van het EK vrouwen 2017 gaat naar de OranjeLeeuwinnen! Van de zestien teams waren onze dames het best, het snelst, het meest behendig, charmantst, en ze kregen ook nog de bal vaker in het net dan de Denen.

Toen in 1921 het ‘onsmakelijke’ vrouwenvoetbal verboden werd door de Engelse voetbalbond, begon het in Nederland pas. In 1924 werd in Oostzaan – je leest het goed: OOSTZAAN! – de allereerste vrouwenvoetbalclub van Nederland opgericht: OVV.

Net postte Sonja Ortmans een stukje (uit 1985) op Facebook en Twitter waaruit blijkt hoe weinig aandacht er tot voor kort was voor het vrouwenvoetbal:

“In 1985 toen wij kampioen schoolvoetbal werden en de verslaggever alleen over de jongens schreef. Dus… schreef ik mijn eerste opiniestuk in de krant :-).”

Na vanavond zal alles anders zijn…

* In beschonken toestand op een camping in Noordwijk met een afgeriste oranje mouw van een jas op het hoofd, omdat er geen degelijke oranje opsmuk meer te verkrijgen was in de winkels.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *