Kansen te over: open je winkel in Krommenie!

Krommenie is een heerlijk dorp vol authentieke pandjes, actieve werkgroepen en een winkeliersvereniging waar andere gebieden hun vingers bij aflikken.

Het Sinterklaashuis, de braderieën, paasfeesten, speurtochten door het verleden, Heel Krommenie Bakt, de Dickensmarkt… het dorp staat regelmatig op z’n kop en de middenstand werkt daar hard aan mee.

Sinds 1 september is het wel iets saaier geworden in de Zuiderhoofdstraat, nu Iede en Mieke ten Wolde de winkeldeur van hun modezaak voorgoed hebben gesloten. Door het ontbreken van een opvolger hadden zij geen andere keuze dan stoppen. Zo komt na 85 jaar een einde aan een familiebedrijf dat een vertrouwd onderdeel was van de winkelstand. En groeit de leegstand in het centrum van Krommenie met één pand. De winkel gaat in de verkoop, zegt een medewerkster van Ten Wolde. Nee, verder zijn er geen plannen.

Winkeliersvereniging DOKA bekijkt samen met een architect de mogelijkheden om het aanzien van het winkelgebied nog aantrekkelijker te maken. Voor het winkelende publiek en daarmee ook voor de winkeliers.

Er zijn kansen genoeg in het dorp: wie er een winkel wil beginnen heeft een ruime keuze. De winkel in natuurvoeding van Duyvendak:

Het voormalige pand van Blokker:

Het kantoor van ABN Amro:

De winkel waar Chloë en Demi modeaccessoires verkochten:

De fietsenwinkel annex werkplaats van Dirk Visbeek:

Het Dampwinkeltje verhuis van klein naar groot, naar de winkel waarin Mirck tot voor kort brillen verkocht:

De plek die het Dampwinkeltje achterlaat.

 

Nieuwe plek Dampwinkeltje

De voormalige stoffenzaak aan het Vlietseind wordt verbouwd tot een kapsalon:

Kapsalon in aanbouw

En dan komt er op de plek van het oude postkantoor een complex met 22 appartementen én drie winkels.

bouwterrein voor appartementen en winkels

 

De Roemer

Een bijdrage van Jaap de Jong

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Co Rol

    Wie veertig jaar of meer weggeweest is uit Krommenie, herkent niets meer in de hoofdstraten. En denkt hooguit dat ze die paar monumentale koopmanshuizen naar een wel heel merkwaardige plek hebben verplaatst.

  • Sandra

    Als alles wat leeg komt wordt opgevuld met kapsalons gaat dat Krommenie als ‘winkek’centrum zeker niet aantrekkelijker maken! Hoezo komt er in can Dijk stoffen ook een kapsalon?! Hebben we er daar inmiddels niet neer dan genoeg van?

  • Jolanda

    Als de Blokker en ABN-AMRO niet 5000 euro per maand zouden kosten, maar de helft, zouden ze misschien nog verhuurd kunnen worden. Met deze waanzinnige prijzen, wat wil je dan gaan verkopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *