Keiharde aanpak Airbnb Assendelft

De zes toeristen die vanavond hun tijdelijke woning in het landelijk gelegen Assendelft betrokken kwamen voor een keiharde verrassing te staan.

Twee voertuigen met een buitenlands nummerbord is verdacht in het lintdorp, dus de politie werd gewaarschuwd toen de bezitters hiervan een woning aan de Dorpsstraat wilden binnendringen (met sleutel).

Met een overmacht aan mensen en voertuigen, (‘alle Zaanse voertuigen, inclusief voertuigen uit Purmerend en IJmond’) werden de vakantiegangers door onze politie overvallen en ‘onderzocht’.

Toen onze bromsnorren hadden vastgesteld dat het om huurders via Airbnb gaat, mochten de gasten de vakantie in ons regenachtige landje voortzetten. Ze komen in ieder geval straks met een verhaal thuis en de politie bekijkt de actie ook van de zonnige kant:

Al met al beschouwen we het als een mooie oefening!

(Het deed ons een beetje denken aan de oefening op een toerist in Oostzaan in 2016).

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Erik Esteie

  Wat nu als dit terroeristen waren?

  Voor je het weet was heel Assendelft opgeblazen, of nog erger, wat als ze de Gedempte gracht waren opgereden met een bestel busje?

  Kunnen we nu weer een beetje normaal adem halen en niet meer zo paranoide reageren…

  • Dan waren ze met dat busje die Gedempte Gracht ingekukeld.
   Onze Straatnamencommissie heeft, in nauw overleg met de Nederlandsche Veiligheidsdienst, niet voor niets besloten de naam ‘Gedempte’ Gracht te handhaven.
   Gaat nu maar rustig slapen Esteie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *