Kermis Assendelft gaat niet door

De kermis in Assendelft is afgelast door de gemeente. Volgens Zaanstad kunnen de coronaregels “onvoldoende gewaarborgd worden door de beperkte ruimte en het karakter van deze dorpskermis.”

Ook de ‘bijbehorende evenementen’ waaronder de traditionele wielerronde (denken wij) gaan niet door.

De kermis zou van 3 tot 8 oktober worden georganiseerd. De afgelasting is volgens de gemeente ‘in overleg met de organisator’ tot stand gekomen, 1,5 meter afstand zou niet gegarandeerd kunnen worden. Zaanstad:

“Gemeente en de horeca in Assendelft adviseren inwoners om op de geplande kermisdata niet zonder reservering naar de cafés en de terrassen te komen. Reserveren kan via de websites van de horecagelegenheden. Mochten de cafés en terrassen vol zijn, stel je bezoek dan uit tot een rustiger moment, zo luidt het advies van de horeca.”

In Zaandam is de kermis wel doorgegaan. Hier konden de corona-richtlijnen gewaarborgd worden omdat er meer ruimte op de Burcht.

Daarnaast, zo stelt Zaanstad, ligt het accent bij de kermis in Assendelft op het feest in café’s:

“Hierdoor ontstaat een aanzienlijke kans op een grote groep stilstaande mensen op korte afstand van elkaar, met een groot risico op coronabesmettingen. Het handhaven hierop wordt daarnaast bemoeilijkt doordat er in veel gevallen ook sprake is van alcoholgebruik.”

Foto: Annie Koomen en Neelie Kleijne op de kermis van Assendelft (jaren dertig). Bron: Gemeentearchief Zaanstad.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *