Kermis Zaandam van 1 t/m 10 september

Dit jaar is de kermis op de Burcht in Zaandam van vrijdag 1 t/m zondag 10 september. Op de eerste vrijdag begint de kermis om 13.00 uur. Het duurt tot zondag 00.00 uur.

Wij verwachten dat het ook dit jaar een kermis wordt met huisregels, hekken, camera-toezicht. eigen beveiliging en dat bezoekers gefouilleerd kunnen worden. Ook vorig jaar was dat het geval en ook de kermis in Wormerveer kende dit regime.

In 2021 vond er een fikse vechtpartij op de kermis plaats en waren er ook andere incidenten die voor Zaanstad aanleiding waren om in 2022 extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Ook nieuw was vorig jaar dat er geen ‘wapens’ als prijzen mochten worden uitgeloofd (dat lukte overigens niet helemaal). Zaanstad in augustus 2022 bekend: “Vanaf dit jaar worden er geen (imitatie)wapens meer als prijzen gegeven op de kermis in Zaandam. Dit heeft de gemeente afgesproken met de exploitanten van de kermis.”

Lees ook wat we in 2022 over de Zaandamse kermis scheven:

Door Piet Bakker. Bronnen: evenementen-vergunningen Zaanstad. Foto’s van 2022: De Orkaan.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Bianca Visser

    Hekken, cameratoezicht, beveiliging, fouilleren. Leuk om met je kinderen heen te gaan, echt gezellig

  • Marie Louise de Klever

    Drie van de vier keer kan je gewoon doorlopen. In de avond worden met name mannen gefouilleerd. Heb een tijdje staan kijken. Viel wel op dat blanke mannen vaak in 1x door konden lopen, daar kan men een hoop of niets van denken. De mensen die er staan te fouilleren zijn supervriendelijk, totaal niet onbeschoft of lomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *