Kerst 2021: Jezus aan de Zaan #12 (Koala’s)

Kerst is tegenwoordig wat ons betreft teveel kerstmannen, rendieren en arrensleeën. En te weinig herders, os & ezel en het ‘kindeke Jezus’.

We besloten op zoek te gaan naar Jezus, en als jij kan helpen… graag!

Heb je ook het Kindeke in een kribbe, in een ouderwetsche kerststal op het dressoir, in de kerstboom, in een glazen bol met sneeuwlandschap, voor het raam, of desnoods feeëriek uitgelicht in de tuin?

Stuur ze ons via de mail of deel ze via Twitter of Facebook. Wij plaatsen ze als de zon ondergaat (althans, dat deden we de afgelopen periode, morgen is het ‘kerstavond’ en daarna 1e en 2 kerstdag en dan voeren we het tempo op, we zouden natuurlijk tot Driekoningen – 6 januari – door kunnen gaan, maar op 26 december vinden we het welletjes, dus vanaf morgen komt Jezus diverse malen per dag langs op De Orkaan).

Bekijk ze hier allemaal

Marja Hoornik (Assendelft) kocht deze kerststal in 2013 in Australië:

“Jozef en Maria zijn koala’s, het kindje Jezus ook (die is er nog niet, komt pas op kerstavond), de herders zijn magpies, de schapen echidna’s, de drie koningen zijn een kangoeroe, een vogelbekdier en een wombat. De ‘kameel’ is een emoe. De ster van Bethlehem is het Zuiderkruis. Natuurlijk ligt er een golfplaten dakje op de stal.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *