Kerstboomcadeau (“lichtje in de duisternis”)

Er sneuvelt natuurlijk wel eens een boompje in Zaanstad, en er sneuvelt er ook wel eens één ten onrechte (of meer). Maar er komt ook groen bij.

Gesponsord door Germieco en de Klaver Giant Groep zet Zaanstad op verschillende plekken kerstbomen neer. De bomen staan er deels al, de verlichting volgt.

De bomen zorgen voor lichtpuntjes tijdens de donkere periode van het jaar volgens wethouder Gerard Slegers (Openbare Ruimte):

“Het is geen makkelijke tijd. Normaal gesproken zoeken we elkaar juist nu op. In de aanloop naar Kerstmis, waar we met velen elk jaar weer naar uitkijken. Met de kerstbomen hopen we onze inwoners een lichtje in de duisternis te geven en het saamhorigheidsgevoel te vergroten.”

De grootste (8 meter) komt voor het ZMC. Ook zo’n 15 verzorgingstehuizen en seniorencomplexen krijgen een kerstboom en voor het gemeentehuis komt een boom.

Piet Schoone spotte exemplaren in Krommenie die in een betonnen bak waren vastgezet. Hij vroeg zich af waar de kerstversiering bleef. Die komt dus nog (en anders maakt hij vast nog wel een een foto).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *