Keurige querulanten in kerk (filmpje en foto’s)

Geen overrijp fruit naar de gasten op de bühne, geen rotte eieren naar de kanselredenaars, en zelfs geen boegeroep.

Wat de dwarsdenkers en rebellen ook probeerden, iedereen werd beloond met een beleefd applausje van het Bullekerkpubliek. Ook Jerry ‘Kick Out Zwarte Piet’ Afriyie die zonder onderbreking z’n verhaal kwijt kon te midden van de bestrijders van de Linkse Kerk.

De fine fleur van Dwars en Rebels schrijvend Nederland, althans dat gedeelte van Dwars en Rebels dat regelmatig in de kringen van Arthur van Amerongen verkeert (met wat buitengasten om de diversiteit te vergroten), trad op in de Zaandamse Bullekerk op een alternatief Boeckenbal, georganiseerd door Van Amerongen en Rob Muntz. Na het filmpje tikken we verder:

De sprekers probeerden het wel, met veel ‘kut’ en ‘fuck’ en schimpscheuten richting andersdenkenden en -schrijvenden. Zo werd Telegraaf-columnist Rob Hoogland (die wel op het programma stond maar die we niet gespot hebben) stevig op de korrel genomen door een ‘collega’. Wie die collega was, is ons eerlijk gezegd ontgaan, vooral omdat Muntz en Van Amerongen er de gewoonte van maakten gasten te introduceren met de vraag: “wie ben jij ook alweer”.

Zoveel Dwars en Rebels in één zaal leidt in de praktijk tot een weinig Dwars en Rebels gebeuren, maar wel onderhoudend en gezellig (er werd veel ge-elleboogd) in een prima in het licht gezet en van geluid voorziene Bullekerk.

Alles en iedereen werd vrolijk en fel beschimpscheut, beledigd, op de korrel genomen en aangevallen. Behalve Theo van Gogh. Vanaf de kansel was er zelfs een soort oproep tot heiligverklaring Van Gogh (en om een Theo van Gogh Museum te openen).

boeckenbal bosma

Martin Bosma (PVV) met het voorwoord dat hij voorlas

 

boeckenbal jerry

Jerry ‘Kick Out Zwarte Piet’ Afriyie

boeckenbal zwarte piet

Meer Zwarte Piet is Racisme

 

boeckenbal kellerhuis

HP/DeTijd-hoofdredacteur Tom Kellerhuis

boeckenbal muntz amerongen kellerhuis

Van Amerongen, Muntz, Kellerhuis

boeckenbal stella bergsma

Stella ‘Nouveau Fuck’ Bergsma

einsteinbarbie stella bergsma

En nog een keer Stella (@EinsteinBarbie)

 boeckenbal 1

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *