Kinderboekenmarkt: ‘Een super geslaagd feest’ 

Wat een goed idee was het om de Kinderboekenmarkt te verplaatsen van de Zaanse Schans naar de stadsboerderij in het Darwinpark! 

Lezen, letters, schrijvers, dichters, verhalen… kinderen die plezier hadden in alles wat boek was in een ontspannen festivalsfeer. 

Meer dan 4000 mensen wisten de markt te vinden tijdens deze zeventiende editie.

De winnaar van de Hotze de Roosprijs was dit jaar debuterend kinderboekenschrijver Rico Hop. Zijn boek Dwars & Co werd zeer gewaardeerd vanwege de grappige dwarsliggers en ook de illustraties van Bas Schel waren erg populair.

Kinderen uit groep 6 van de Tamarinde wonnen met hun deelname aan de Zaanse Kinderjury een schoolreisje naar het Kameleondorp! 

Op welke locatie de Zaanse Kinderboekmarkt volgend jaar neerstrijkt is nog niet bekend. Wij hopen stiekem op nog een keer Darwinpark!

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Het was inderdaad een super geslaagd feest. Als ZNMC waren wij blij dat de organisatie dit jaar voor onze locatie (Stadsboerderij Darwinpark) koos. De kinderboekenmarkt past prima bij onze stichting en in onze wijk. Het is goed om op een feestelijke wijze het lezen te promoten onder jongeren. En wat was er veel te doen en te beleven, niemand hoefde zich te vervelen. Leuk ook dat er zoveel buurtkinderen met het “boekentreintje” door de wijk konden tuffen. De Zaanse Kinderboekenmarkt is volgend jaar weer van harte welkom bij ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *