In september 2018 verhuist kinderdagverblijf Villa West naar het pand Westzijde 39 waar vroeger de Kamer van Koophandel was gevestigd.

Het kinderdagverblijf zit nu verderop, aan de Westzijde 254a (tegenover de Harenmakersstraat).

Nadat de Kamer van Koophandel was vertrokken kwam de Kunstuitleen in het pand. Eind 2013 opende de Turks-Nederlandse kliniek Viva Medicana in de stadsvilla. Begin 2017 kwam het Rijksmonument weer leeg te staan.

Westzijde 39 is gebouwd voor de familie Corver van Wessem door stadsarchitect L. J. Immink in 1866. Het gemeentearchief (ook bron van onderstaande foto uit de eerste helft van de vorige eeuw):

“Volgens overlevering heeft de heer Corver van Wessem het huis laten vormgeven als een villa die hij ooit langs de oever van het Gardameer in Italië zou hebben gezien. Het L-vormige gebouw is gebouwd in neoclassicistische stijl en zou daarom inderdaad niet misstaan in Italië. De stenen plint, de bepleisterde muren, de houten zuilen met Corinthische kapitelen die het balkon dragen, de klassieke beelden boven het raam op de eerste verdieping en de akroteriën op het dak verwijzen allemaal naar de Italiaanse oudheid.”

Op 21 juni 1944 plegen Hannie Schaft en Jan Bonekamp in de Westzijde een aanslag op politiecommissaris Ragut die ernstig gewond raakt maar voor hij overlijdt op Bonekamp schiet die dodelijk gewond raakt. Hannie Schaft duikt onder maar op 21 maart 1945 wordt ze aangehouden. Op 17 april wordt ze in de duinen bij Overveen gefusilleerd. Hun monument staat voor Westzijde 39, op de hoek van het Wijnkanspad.