Kinderen rennen 690 euro bij elkaar!

Je had vandaag opgerold onder een fleecedekentje op de bank kunnen liggen met je Donald Duck-collectie, over de markt kunnen slenteren, of kunnen shoppen langs de Zaanboulevard.

Maar… kinderen van nieuwkomers en kinderen van vrijwilligers van De Sluis besloten dat ze hun tijd beter konden besteden. Ze renden en renden en renden – gehuld in een foute trui – totdat ze €690,- bij elkaar hadden voor Save The Children!

Nieuwkomer Elia Sabah maakte foto’s:

In De Sluis aan de Jufferstraat 6 in Zaandam zijn vluchtelingen welkom om taallessen te krijgen, een praatje te maken, een kop koffie te drinken en te leren over Nederlandse zaken als ‘Wat is eigenlijk een sponsorloop?’ Samen met de creatieve coördinator Esther Schild, werd spontaan besloten er een te organiseren.

Esther Schild

Het doel Save The Children sprak aan, omdat de stichting zich hard maakt voor kinderen in oorlogsgebied.

De kinderen waren bijna niet te stoppen! Een aantal van hen had vooraf niet goed begrepen dat ze sponsoren hadden moeten zoeken, maar gelukkig kwamen er Zaankanters op de gezelligheid af, die direct besloten de kinderen te steunen.

Doneer ook!

€690,- is een bedrag om trots op te zijn, toch hadden de lopers zelf gehoopt op €750,- Doneren kan nog tot morgen 15:00 uur. Bij De Sluis of lekker makkelijk online (dan hoef je ook niet onder je fleecedekentje vandaan).


Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *