Kinderen van klagende Voorzaan-moeder van school gestuurd

Vanmorgen heeft het bestuur van Zaan Primair een moeder te kennen gegeven dat haar kinderen niet langer welkom zijn op De Voorzaan.

Het jongste kind zat eerder in de klas waarvan de leerkracht geschorst werd nadat ouders van tien leerlingen een klacht over haar gedrag hadden ingediend.

Zaan Primair schakelde een extern bureau in om de zaak te onderzoeken. De uitkomst van dat onderzoek is nog niet beschikbaar.

De moeder reageert verbolgen. Haar oudste kind zit in groep 8. Ze bereidt zich voor op haar afscheid van de basisschool en haar gang naar de middelbare school. Dat maakt voor haar de beslissing van De Voorzaan extra zwaar en niet te bevatten:

 ‘Volwassenen hebben deze situatie gecreëerd. Mijn dochter heeft vriendinnen en vriendjes. Ze heeft een goede klik met haar leerkrachten. En toch wordt ze uit haar veilige omgeving verwijderd. Het kind moet centraal staan. Dit is onverantwoord.’

Ellen Voskuilen van het College van Bestuur van Zaan Primair laat in een persverklaring weten dat er geen vertrouwen meer is tussen de moeder en de school. Een andere school (van onderwijskoepel Agora) is bereid gevonden de kinderen een plek te geven:

 ‘De leerkrachten, de directie en het bestuur hebben met beide kinderen altijd het beste voor gehad. Voor de kinderen is het zeer spijtig dat het besluit is genomen ze over te plaatsen, maar helaas was er geen andere mogelijkheid.’

Op de vraag waarom er niet gewacht wordt op de uitslag van het onderzoek antwoordt Voskuilen:

 ‘Dat maakt geen verschil. De ernstig verstoorde relatie heeft een te negatieve invloed op de sfeer binnen de school.’

De moeder heeft aangekondigd dat ze het er niet bij laat zitten. Ze overweegt juridische stappen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *