Klaine Hoisies nu echt een feit

Over Tiny Houses (Klaine Hoisies) wordt al langer gedacht in Zaanstad. Het is niet alleen in het coalitieprogramma opgenomen, maar zal nu ook werkelijkheid worden.

Twee voorvechters van het superkleinschalig wonen, Jan de Vries (D66) en Ruud Pauw (ROSA) hebben afgelopen nacht samen in een klain hoissie doorgebracht. Wethouder Songül Mutluer brengt ze vanmorgen om 8.30 uur hun ontbijtje.

Wie daarbij wil zijn kan zich vervoegen op de Hemmes waar het ontbijt (met eitje, jus’tje, croissantje en broodje kaas) aan alle buurbewoners zal worden geserveerd.

De wethouder:

“Met het echte bouwen op De Hemmes wordt het niks. Hoe bouwgeil we ook zijn. We hebben geur- en geluidsoverlast, een scheepswerf die niet weg wil en vervuiling. Maar tijdelijk kan er van alles, dat wordt wel het nieuwe denken in Zaanstad. Tijdelijk is het nieuwe permanent. Wij zijn hier per slot van rekening ook maar tijdelijk.”

Waarom juist Pauw en De Vries?

“Die partijen hebben zich altijd sterk gemaakt voor klein wonen. En om te laten zien dat je echt geen maatje 36 hoeft te hebben om in zo’n woning te overleven hebben wij ze gevraagd. Ik had zelf ook wel gewild, maar daar krijg je dan weer praatjes van…’

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wauw! Het is pas de eerste dag van de maand en de Orkaan heeft nu al weer een primeur. Gefeliciteerd. Klein wonen in zo’n architectonische beauty met ontbijt op bed; wie wil dat nou niet.
    Trouwens, maandag 8 april (start 20.00 uur, toegang gratis) organiseert Stichting Babel, Zaans architectuurplatform, in De Stoomhal in Wormer een echte discussiebijeenkomst over ‘klaine hoisies’ in de Zaanstreek. Met presentaties van het project op de Hemmes, project Tiny Tim uit Haarlem met een andere invalshoek, eerdere Zaanse ervaringen met tijdelijke woningen voor jongeren. Info: http://www.stichting-babel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *