Klauwershoek nu ‘Street of Music’

Horeca was er altijd al in de Klauwershoek, maar met de komst van Captain O’Malley en Amerika Hier heeft de straat een nieuwe impuls gekregen. Het plein bij de Oostzijderkerk is nu ook deels een horecaplein geworden.

De metamorfose werd gevierd met burgemeester Jan Hamming, en muziek van de Big Band van Robert Verhaak en het Kapiteinskoor die met een warm gevoel hun oude stek de Kapiteinshut weer in bezit namen.

De Kapiteinshut werd in november 2020 gesloten en is omgedoopt tot de Ierse pub Captain O’Malley. Het voormalige dartcafé De Blauwe Lantaarn aan de Noorderkerkstraat 9 heet nu Amerika Hier.

De bedoeling is om elke zaterdag vanaf 20.00 live muziek in de Klauwershoek te laten horen. Amerika Hier was hier al mee begonnen. We maakten een filmpje.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Fred Jansen

    Het plezier is iedereen van harte gegund. Maar: er zijn altijd maloten die niet willen beseffen dat op 8 meter afstand vele gezinnen en kleine huishoudens wonen en slapen willen. Dus gisterenavond vond met name 1 persoon het nodig tot 01.00 uur daar met zijn trompet eindeloos te blijven rondtoeteren. Niemand van de horeca die ingrijpt en beseft dat je ook met je buren rekening moet houden? Als het elke week life muziek wordt vanaf 20.00 uur, nogmaals geniet, maar laat het ook dan weer na 23.00 uur (drie uurtjes plezier) dan in godsnaam weer precies eindigen. Is dat hopelijk niet teveel gevraagd? Gemeente Zaanstad handhaving… check de vergunning en wees er voor ieders belang, dank u! Leven en laten leven…. dat doe we met en voor elkaar. De horeca had het zwaar, het is niet de bedoeling dat de buurt het nu zwaar gaat krijgen met geluidsoverlast.

    • Die toeteraar was ’s middags al bezig, door de toespraak van de burgemeester heen. Hij woont 1 hoog in het midden aan ’t Zijltje en heeft niets met de oude herberg, captain O’Malley of Amerika Hier te maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *