‘Klein Wimbledon’ nu goed zichtbaar bij vv Knollendam (persbericht 1:1)

Het is vakantie: te warm, te nat, te klam om achter ambulances aan te scheuren, archieven door te vlooien en tussen de bosjes met een telelens raadsleden te bespieden…

We plaatsen gewoon dit persbericht van VV Knollendam 1:1 via copy/paste. Waarom? Vooral dankzij de fraaie foto van erelid Jaap Leegwater (78).


Tennis’ bij omni-vereniging groeit en bloeit
‘Klein Wimbledon’ nu goed zichtbaar bij vv Knollendam

OOSTKNOLLENDAM – Het mag geen naam hebben? Bij vv Knollendam wel. Bijna alles heeft daar een (veelal) originele naam. Een plantsoentje, pleintje, steegje, tribune; bij de dorpsclub allemaal voorzien van een naambordje. Zo heet de tennis-afdeling sinds de start in 1995 ‘Klein Wimbledon’.

Dat blijkt onder meer uit een bescheiden exemplaar boven het toegangshek. De tennissers wilden nu wat meer aandacht voor het fraaie tennispark, vooral van ’toevallige’ passanten in het dorp. Vandaar de wens voor een nieuw, flink groter bord.

Jaap Leegwater, hij vormt met Aad Stam de tenniscommissie bij de almaar uitdijende omni-vereniging (voetbal, tennis, petanque), nam het intiatief. Het 78-jarige erelid (ook voorman van de werkersploeg) haalde het bord vorige week op bij een reclamebureau aan de Zaanbocht in Wormerveer. Het vastschroeven aan blokhut ’t Melkhuisje was daarna voor de voormalig technisch tekenaar een fluitje van een cent.

De tennis-tak bij de groen-gelen groeit en bloeit: ruim vijftig leden inmiddels. Sinds kort maakt ook een gerenommeerde Zaanse tennisschool enige uren per week gebruik van de drie jaar terug geheel vernieuwde baan. Daardoor kunnen er door belangstellenden weer lessen gevolgd worden op Klein Wimbledon. Voor 40 euro is het al mogelijk een jaar te tennissen bij vv Knollendam. Op de ongekend rustig gelegen tweekleurige kunstgrasbaan, aan de rand van het Wormer- en Jisperveld, zijn alleen vogels te horen.

Tekst en foto: Bart van der Laan

Op de foto erelid Jaap Leegwater (78) met het zojuist opgehaalde bord, aan de Zaanbocht in Wormerveer.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *