Klimhal in Meneba Wormerveer

‘The only way is up!’ vindt Dennis Straat, ex-wethouder (sinds 19 maart gedeputeerde in Utrecht). Deze foto van begin maart kregen wij vrijdag van een Orkaanlezer.

Bij navraag bleek dat Straat zich vlak voor zijn afscheid, samen met Gerard Verkerke, commercieel directeur bij Meneba Nederland, heeft hardgemaakt voor een klimhal in de iconische meelopslag-torens van de fabriek aan de Noorddijk in Wormerveer.

Boulder, K2 en yoga zullen worden aangeboden door Funtime, dat ook hallen in Deventer, Sneek en – jawel – Utrecht exploiteert. Vanuit Utrecht laat Straat weten:

‘Verstedelijking kan niet zonder leisure. ‘Work hard, play hard’ mag nooit een holle frase worden. Om dat serieus in het Zaanse DNA te verankeren, moet je er voorzieningen voor scheppen.’

Op steenworp afstand, naast The Jeans Factory, ligt het keihard mislukte sportstrand van Wormerveer. Er werd een hoop gepoept en geblowd, de korven en volleybalnetten werden gesloopt en de ‘Stad aan de Zaan-vlaggen’ liggen half verbrand onder het zand geschoffeld. Waarom wordt de klimhal wel een succes?

‘Dat deel van de Noorddijk wordt een sporthoek. De mogelijkheid om een klimbos aan te leggen en het strand weer in oude luister te herstellen wordt bekeken. En een karting bedrijf uit Duitsland heeft interesse getoond in de naastgelegen fabriekshal van Meneba. Maar dit alles laat ik graag over aan mijn opvolger.’

Om 11:00 zal wijkwethouder Rita Visscher-Noordzij symbolisch over een Brokkingmuurtje klimmen op het te ontwikkelen terrein, buurtbewoners zijn welkom om vervolgens met de wethouder en vertegenwoordigers van Funtime de Paasbrunch te gebruiken.

Het mislukte ‘stadsstrand’ van Wormerveer…

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ik

    Ik heb wat Pegboards, Campusboards en klimgrepen.

    Als jij/jullie regelen dat die aan de muur van de Meneba kunnen hangen, ben ik niet meer boos/verdrietig over de 1 april grap!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *