Knappe jongen m/v die zijn wiel hier nog tussen krijgt!

Wij Zaankanters hebben klagen tot een kunst verheven: #trots. Wij doen dat dan ook met liefde en regelmaat. 

Zo regende het vorige week reacties op de melding dat er aan het spoor zou worden gewerkt ter hoogte van de Vincent van Goghweg en de Hoornse lijn in Zaandam.

‘Nog steeds een gemiste kans om het viaduct destijds direct “dubbelspoor” uit te voeren’, ‘Het is voor de zoveelste keer dat er daar gewerkt wordt’, ‘Ons interesseert niet wie de werkzaamheden uitvoert maar waarom zo vaak en waarom is er geen busvervoer tussen Zaandam en Sloterdijk. man man man….’, ‘Hoop gezeul met de koffer dankzij deze klantonvriendelijkheid’ en ga zo maar door. 

Toch is alle overlast niet voor niets geweest. Uit ervaring weten wij hoe het is om (drie keer!) met het fietswiel in de rails van de spoorovergang naast de Provincialeweg te komen. Het is geen pretje. En vanaf deze week is dat verleden tijd. Wij hebben even niks te klagen!

Knappe meid (m/v) die haar wiel hier nog tussen weet te persen: 

Foto’s: Jan Leguijt

PS: wij Zaankanters verheffen klagen tot kunst, en Zaankanter Jan Leguijt verheft het fotograferen van het vernieuwd spoor tot kunst. Wat een prachtig plaatje vinden wij dit:

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Kees-Jan Kindt

  Ziet er goed uit.
  Nadat ik hier afgelopen kerst een rotsmak heb gemaakt doordat mijn voorwiel slipte op dit kunststof materiaal heb ik tot mijn verrassing vele verhalen gehoord van fietsers die precies op deze overgang hetzelfde hebben meegemaakt.
  Voor geen van deze fietsters was de oorzaak dat een wiel tussen het spoor kwam, alleen maar door gladheid bij regen.
  Ik ben heel benieuwd of dit nieuwe materiaal bij regenachtig weer minder glad is.

  • Addy Glas

   Heel veel mensen zijn hier gevallen, de afgelopen jaren. Uitglijden over de rails met je fietswiel mede door een te hoge liggende rails of te laag liggend materiaal naast de rails. Ik hoop dat het nu aangepast is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *