Koek en Zopie Zaanse Schans

Café’s dicht, restaurants dicht, terrassen dicht… maar verkoop van etenswaren en drinken mag nog wel: koek en zopie dus.

Op de Zaanse Schans pikten we een oliebol (koek) van het Zaanse Bakkertje en een warme chocolademelk (zopie) van het Cacaolab mee.

Bij de oliebollen waren we de eersten vanmorgen, het vet staat te sputteren in de voormalige fietsenstalling. Behalve olie- en krentenbollen zijn er ook duivekaters te koop. Bestellen kan ook.

Het Cacaolab gaat sluiten maar verkocht wel haar warme variant aan de langsfietsende en rondwandelende toerist. Op de rest van de producten wordt 25 procent korting gegeven.

Achter de beide zaken staan een paar bankjes zodat het toch nog een soort van terras-aan-het-water-uitje wordt. We waren niet de enigen…

Hoezo 1,5 meter? We zijn familie!
Cacaolab, Hot Choco en 25% korting…
Oliebollen in fietsverhuur…
Deel dit artikel:

6 reacties op Koek en Zopie Zaanse Schans

 1. Linda Guldenaar schreef:

  Echt super lekker deze oliebollen! Ik hou niet van oliebollen, maar bij deze proef je echt dat deze zelf gemaakt zijn! Mag van mij elk jaar. Ga zo door oliebollen man 😁

 2. Wil koster schreef:

  Hebben een heerlijke oliebol gegeten bij het schuurtje op de Zaanse schans. En een heerlijke duivenkater meegenomen .

 3. Brita Falk schreef:

  Wat een verademing in deze tijd, tóch nog een beetje gezelligheid, iets lekkers eten en drinken met prachtig uitzicht in dit unieke stukje Nederland.
  Aanrader!

 4. Mirjam Goezinne schreef:

  Superlekkere oliebollen, echt aanrader!

 5. MMMM, heerlijke oliebollen !! Ik heb genoten en meteen mijn bestelling doorgegeven aan het vriendelijke personeel van #zaansbakkertje . Dat wordt smullen de komende dagen.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.