Koert Calkhoven (PVV) staat te trappelen (maar of hij maandag komt, zegt hij niet)

Koert Calkoven ex-fractievoorzitter van de Zaanse PVV, nu raadslid, is terug van zijn lange vakantie in Kenia.

Hij staat ‘te trappelen’ om weer aan het werk te kunnen in de Zaanse raad, zo laat hij ons telefonisch weten.

De aanloop naar de verkiezingen is een ‘energievretende bezigheid’ geweest, maar na dit weekend gaat hij weer vol aan de slag.

In de raad is er een nipte meerderheid tegen het cultuurcluster: twintig tegen, negentien voor. De aanwezigheid van Calkhoven (PVV is tegen een cluster) tijdens de extra raadsvergadering is daarom van belang:

‘Dat besef ik mij terdege’

Maar of dat betekent dat hij maandagavond aanwezig is in het stadhuis, wil hij niet zeggen:

‘Ik laat jullie liever in spanning, ik wil daar helemaal niets over te zeggen.’

Met de mededeling dat hij zijn koffers uit gaat pakken, neemt hij afscheid.

Update: ook via Twitter maakt Calkhoven een spannend spelletje van een vrij serieuze zaak:

Voor de goede orde: raadsleden ontvangen € 1.932,14 per maand. Calkhoven beurde dus € 5.796,42 terwijl hij na de installatie (waar hij bij moest zijn, anders was er geen geld overgemaakt) zonder een vergadering bij te wonen. De PVV maakte ondertussen wel een groot nummer van de extra kosten voor de 7e wethouder (die daarvoor overigens echt werk verricht).

En… een paar weken naar Kenia op kosten van de belastingbetaler? Bij Djoser kan dat (in luxe hotels) voor iets minder dan € 4.000… dan hou je nog een zakcentje over ook….

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Hans Kuyper

  Merkwaardig. De PVV maakt er een spelletje van. Je zou toch verwachten dat een volksvertegenwoordiger, na drie maanden betaalde vakantie, zijn kiezers iets serieuzer zou nemen.

  • De Orkaan

   Je bedoelde “na drie maanden door de belastingbetaler betaalde vakantie” toch?

   • Bruce

    Ik dacht dat vergoedingen voor raadsleden o.a. afhankelijk van aanwezigheid waren? Hoeveel krijgt een raadslid daadwerkelijk als hij/zij maandenlang afwezig is? Verder wel erg kinderachtig om niet aan te geven of je van plan bent jouw kiezers te vertegenwoordigen in een debat waar campagne op is gevoerd.

    • Erik Schaap

     Helaas, raadsleden krijgen vier jaar lang doorbetaald, ongeacht het aantal minuten, uren of maanden dat ze aan het werk zijn. Gelukkig gaan vrijwel alle raadsleden daar zeer serieus mee om en zijn ze daarom hun geld waard. Maar af en toe zit er een klaploper tussen.

   • Hans Kuyper

    Ja, dat bedoelde ik.

 • Brabozaankanter

  Precies wat ik altijd al van PVV ers dacht, boze kleutertjes die denken dat het allemaal een spelletje is, en daar nog geld voor vangen ook, schandalig gedrag,dat is het,
  In de hoek met ezelsmuts en 1000 strafregels !

 • Ton van Harlingen

  Daarom is het beter dat gemeenteraadsleden en wethouders pro Deo werken. Als ze dat niet willen of kunnen, zijn ze ongeschikt voor alle diensten.

 • Arie beukenoot( R.de Vries)

  Alleen betalen als iemand aanwezig is geweest. het z.g presentiegeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *