Kom in de kerststemming

De Sint heeft de Zaanstreek weer verlaten en de kerst staat voor de deur. Dat betekent dat de gezelligste dagen van het jaar er weer aan komen. Vanaf deze week kun je alvast helemaal in de kerststemming komen. Kleed je warm aan, trommel je leukste vrienden op en ga slenteren op de kerstmarkt(en) die in de Zaanstreek worden georganiseerd.

Hieronder een overzicht van de kerstmarkten die bij de Orkaan bekend zijn.

Kerstmarkt bij Kledingbank Wormerveer

Kledingbank Wormerveer organiseert op donderdag 8 december van 19.00 – 21.00 uur en vrijdag 9 december van 09.00 – 14.00 uur een kerstmarkt. Er is keuze uit o.a. kerstbomen, kerstversiering en kerstlichtjes. De opbrengst komt volledig ten goede aan Kledingbank Zaanstad. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Locatie: Inzet 108, Wormerveer.

Winter Wonderland

Winter Wonderland kerstmarkt op het voorplein van de Bullekerk. De kerstmarkt is te bezoeken op vrijdag 9 december van 15.00 – 19.00 uur. Op zaterdag 10 en zondag 11 december van 12.00 – 18.00 uur. Op zondag is er Wine & Drive Tour met originele Parijse stadsbus uit 1932. De bus gaat rijden tussen de Bullekerk en De Hoop op d’Swarte Walvis (Zaanse Schans). Kijk voor meer informatie op www.bullekerk.nl. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Kerst-wintermarkt met boekenmarkt bij de Kogerkerk

Op zaterdag 10 december is er van 10.00 – 16.00 uur een Kerst-wintermarkt met boekenmarkt in de Kogerkerk. Er zijn boeken, tweedehands spullen, kerstartikelen, handwerken en meer te koop. Er is tevens een Grand café met live muziek De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van de kerk en bijgebouw De Stolp. Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.

Kerstmarkt bij het Mennistenerf

In het restaurant van zorgcentrum Mennistenerf is op zaterdag 10 december van 10.00 – 14.00 uur een kerstmarkt. Er zijn onder andere oliebollen, glühwein en leuke december-cadeautjes te koop. Locatie: Kijk voor meer informatie op: H. Gerhardstraat 77, Zaandam.

Zaanse Dickens kerstmarkt

Vanaf zaterdag 10 december t/m dinsdag 20 december is er een Zaanse Dickens Kerstmarkt op het terrein van de oude Verkadefabriek in Zaandam. Op deze kerstmarkt word je teruggebracht naar Kerst in de 19de eeuw, de Victoriaanse Tijd. Er is entertainment en er zijn gezellige marktkramen en heerlijke hapjes en drankjes. Onder andere nostalgische draaimolens, rendieren en levend entertainment zoals een straatomroeper. Doordeweeks is de kerstmarkt geopend tussen 16.00 – 21.00 uur. In het weekend is de markt geopend tussen 11.00 – 22.00 uur. Locatie: Westzijde 188, Zaandam.

Krommenie

Kerstmarkt Krommenie

De winkeliersvereniging van Krommenie (Doka) organiseert op zondag 11 december van 11.00 – 17.00 uur een kerstmarkt in het centrum van Krommenie. De kerstmarkt is zo’n 80 kramen groot en de kramen staan op de Noorder- en Zuiderhoofdstraat en de Heiligeweg. Dit jaar is er een optreden van de Kerst Mixie Mini Band.

Kerst-Inn Westzaan

Op zaterdag 17 december is er een Kerst-Inn in Westzaan. Een kerstmarkt met muziek, winterse drankjes en hapjes, een tentoonstelling en kerstproducten. In en rond de Grote Kerk en ’t Reghthuys is van 15.00 – 19.30 uur vanalles te beleven. In de Grote Kerk komt een kerststallententoonstelling. Iedereen is van harte uitgenodigd om zijn of haar kerststal – groot of klein – uit te lenen voor de tentoonstelling. ‘s Ochtends kunnen ze worden gebracht vanaf 10 uur, ‘s avonds na 19.30 kunnen ze weer worden opgehaald. Zo kan iedereen bijdragen aan het kerstgevoel.

’t Reghthuys Westzaan

Hebben we een kerstmarkt gemist? Mail het ons of laat een reactie onder dit bericht achter.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *