Kom je financieel niet rond? Deze tips kunnen helpen*

Door de alsmaar stijgende prijzen hebben steeds meer Nederlanders moeite om rond te komen. Moet jij ook iedere maand weer de eindjes aan elkaar knopen? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je de wanhoop nabij bent. Daarom bieden wij je graag de helpende hand. In deze tekst hebben we vier tips voor je op een rijtje gezet die kunnen helpen als je financieel niet rondkomt. 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising

1. Houd inkomsten en uitgaven bij

Wanneer je moeite hebt om rond te komen is het belangrijk om bij te houden hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel je uitgeeft. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om grip op je financiën te houden. Dit doe je overigens niet alleen door de inkomsten en uitgaven te noteren, want je moet ook actie ondernemen. Maak daarom een begin met budgetteren. Het doel hiervan is om de inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen. Je maakt zo voor jezelf inzichtelijk hoeveel geld er iedere maand binnenkomt, maar ook hoeveel en waaraan je dit uitgeeft. Ga je hiermee aan de slag en zit je er telkens kort op? Dan wordt het waarschijnlijk al een stuk makkelijker om rond te komen. 

2. Verdiep je in de toeslagen en vraag ze aan als je er recht op hebt

Gaat er iedere maand meer geld uit dan er binnenkomt? Dan is de kans groot dat je op een gegeven moment in de schulden komt. Gelukkig zijn er in Nederland mogelijkheden om meer geld binnen te krijgen. Je kunt namelijk toeslagen aanvragen. Er zijn verschillende toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Denk overigens niet dat je overal recht op hebt, want je moet aan bepaalde eisen voldoen wil je hiervoor in aanmerking komen. Verdiep je daarom eerst goed in de toeslagen voordat je een aanvraag indient. Heb je recht op een toeslag? Vraag deze dan vooral aan, want hierdoor wordt rondkomen weer een stukje makkelijker.

3. Vergelijk verzekeringen ieder jaar opnieuw

De kans is groot dat je een aantal verzekeringen hebt afgesloten. Zo kun je bijvoorbeeld niet om een zorgverzekering heen als je achttien jaar of ouder bent en in Nederland woont of werkt. Daarnaast heb je misschien ook wel een inboedelverzekering en woonlastenverzekering afgesloten. Het nadeel van deze verzekeringen is dat je er maandelijks premie voor betaalt. Omdat deze premie op den duur verhoogd kan worden, is het verstandig om verzekeringen ieder jaar opnieuw te vergelijken. Blijkt er een goedkopere verzekering te zijn? Stap dan over. Op deze manier bespaar je mogelijk al snel een paar euro per maand.   

4. Kijk kritisch naar jouw abonnementen

Nederlanders sluiten tegenwoordig steeds meer abonnementen af. Naast een abonnement voor internet en tv en je mobiele telefoon kun jij je bijvoorbeeld ook abonneren op streamingsdiensten. Omdat je voor een abonnement al snel een paar tientjes in de maand betaalt, is het verstandig om hier eens kritisch naar te kijken. De kans is namelijk groot dat je één of meerdere abonnementen hebt afgesloten waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt. Zeg dit abonnement vooral op als je moeite hebt om rond te komen. Er blijft dan ieder maand wat meer geld over en dat helpt je vast en zeker.

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: