Kom naar Code Rood: een Haags/Zaans inkijkje in de macht in crisistijd

Domineeszoon Thijs Broer en Keizer van het Binnenhof Peter Kee vonden elkaar in Den Haag. Van de Zaanse connectie wisten ze nog niets en dat is niet zo gek: Broer ging naar het Zaanlands Lyceum, Kee bezocht het Blaise Pascal. 

Doordat ze beiden ‘niet met meel in de mond praten’ ontstond er een vriendschap waarbinnen ze met elkaar kunnen lezen en schrijven. 

Dat schrijven resulteerde in het boek ‘Code Rood’ dat niet alleen verplicht leesvoer is voor beleidsmakers, maar ook niet-politieke junks meesleurt in de politiek in crisistijd. 

Het is de heren gelukt om ingewikkelde politieke bewegingen, afwegingen en beslissingen zo inzichtelijk te maken dat het voelt alsof je zelf aan tafel zit met kopstukken als Rutte, De Jonge of Grapperhaus. Pijnlijk duidelijk wordt dat niemand echt de baas is en dat ons land geregeerd wordt door angst. 

Aankomende donderdag worden Kee en Broer stevig aan de tand gevoeld door een derde Zaanse cel in de Haagse parlementaire hotspot: Robert van Tellingen. 

Tijdens de bijeenkomst die wordt georganiseerd door De Maatschappij zullen de coronaregels strikt worden gehanteerd. Reserveer hier je kaartje.


Thijs Broer is politiek redacteur bij Op1 en Vrij Nederland, Peter Kee is parlementair redacteur bij Op1 en duider van de Nieuws BV van BNNVARA. Robert van Tellingen (Eindredacteur bij Radio1 en Op1, Vrij & Willig bij De Orkaan). 

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Thea van ‘ t loo

  Hoop dat deze avond nog een keer herhaald wordt als de corona besmettingen minder zijn. Probeer nu drukke plekken te vermijden.

  • Merel Kan

   Hoi Thea, begrijpelijk gezien alle ontwikkelingen.
   Bij Cultureel Centrum Bullekerk worden alle maatregelen rond corona op de voet gevolgd en serieus genomen. Als er van hogerhand anders besloten wordt, dan plannen we het heel graag een later moment.
   ‘Code Rood’ kan vooralsnog doorgaan zoals gemeld hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *