Koningsdag? Woningsdag! (oranje moorkoppen, digitale kleedjes, balconcert)

Koningsdag 2020 wordt thuisblijven. Geen vrijmarkt, geen volkszangers en geen buurtfeesten. Geen polonaise, geen kermis, geen bergen plastic glazen op de Dam.

Zaanstad: “In principe vieren we dit thuis”. Wormerland: “blijf zoveel mogelijk thuis”.

In Wormerland is er een nadrukkelijk verbod van “vrijmarkten, optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten, ook niet voor kinderen. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan.”

Ook een mooi K/Woningsdag-initiatief? Meld het aan De Orkaan.

Koningsdag wordt dit jaar Woningsdag. Bij de gezamenlijke Oranjeverenigingen kan je livestreams van Bekende en ook Minder Bekende N’ers bekijken (en je eigen livestream delen): KoningsdagThuis.nl.

In de Stationsstraat in Koog aan de Zaan worden ‘oranje tompoucen en oranje moorkoppen’ verkocht.

Om 10.00 uur begint de Nationale Aubade (“vanuit deuropeningen en balkons van eigen huis”) door het Wilhelmus met het Concertgebouworkest mee te zingen (niet verplicht). In de Botenmakersstraat wordt een balkon-concert balconcert) gegeven op dat tijdstip.

Bij Karin van Kooten kan je gratis online dansen.

Marktplaats en NextDoor hebben een digitale kleedjesmarkt.

kleedjesmarkt nextdoor

Om 16.00 uur is er een Nationale Toost (in huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin).

Hoop Bier brengt “voor de 40+’s onder ons die nog echt in ‘Koninginnedag’ denken” een speciaaltje uit” Queen Bea (naast de Stille Willie).

koningsbier hoop 2020

Foto helemaal boven: oranje bij de Hema (Alexandra Blaes)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *