Koperdieven slaan toe op begraafplaats Zaandam

Koper heeft momenteel een dagprijs van zo’n vier euro en vijftien cent per kilo.

Het koperen plaatje met het opschrift ‘bij het aanleggen goed luisteren niks zeggen’ dat gestolen werd vanaf het graf van de schoonouders van Cor Sman zal niet heel zwaar zijn geweest, maar was onbetaalbaar.

Het kwam van de boot van de overleden vader van Cor en het heeft erg veel emotionele waarde.

Wat een schroothandelaar ervoor geeft weten we niet. Zo’n man m/v zal wel weten dat het aangeleverde koper niet legaal aangeboden kan zijn. Dat maakt het geen grijs circuit, maar een git-gitzwart circuit.

De dieven sloegen toe bij de begraafplaats aan de Wibautstraat in Zaandam. Cor hoopt dat er door dit bericht misschien camera’s geplaatst zullen worden, zodat dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • hans van loo

  Dat krapuul zou evenmin schromen voor lijkenpikkerij.

 • Jaap

  Verschrikkelijk,nu dit weer. Hoe breng je dit tuig nou toch respect bij ?
  Beginnen bij de ouders ?

 • A.sman

  Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn helaas . Ik ben er ook kapot van het was van mijn vader .

  • Sylvia van Grinsven

   Hallo Cor,
   Goed nieuws.. Ik denk dat wij het koperen plaatje in handen hebben. Toevallig lag het bij mijn oom in Boekel in zijn loods tussen oud ijzer wat weg zou gaan. Wij vonden het leuk omdat we een steigertje hebben en het daaraan wilden bevestigen en kregen het mee. Toen we de tekst op Google opzochten kwamen we bij jullie verhaal uit. Uiteraard willen we het graag terug bezorgen. Met vriendelijke groet,
   Sylvia van Grinsven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *