Korfbal: Groen Geel blijft in Korfballeague na thriller πŸŽ₯

Opluchting in Wormer. De korfballers van Groen Geel hebben zich door winst op Dalto veilig gespeeld voor behoud in de Korfballeague.

Na vorige week in Driebergen de uitwedstrijd te hebben gewonnen met 17-23 werd het nu 16-15 met een winnende treffer in de laatste minuut in eigen huis.

Zo blijft de trots van Wormer ook het volgende zaalseizoen spelen op het hoogste niveau.

We tikken verder na dit blije filmpje:

Bij de start van het korfballeague seizoen werd de ambitie uitgesproken dat Groen Geel wilde spelen voor direct behoud. Dat liep anders, de resultaten vielen tegen, coach DaniΓ«l Harmzen vertrok en de Wormers kwamen niet verder dan plek 9 in de League. Daarin werd Dalto de tegenstander in een ‘best of 3’.

We tikken verder na het podcast interview met feestcoach Thijs Muller:

Net als in de wedstrijd van vorige week begon Groen Geel initiatiefrijk. Echter was het eerste deel van de wedstrijd erg lastig voor de thuisploeg. Vaak maakt de wil om te winnen namelijk het verschil in de sport en Dalto straalde die felheid in alles uit. Aangemoedigd door zeer fanatieke supporters uit Driebergen die de Groen Geel aanhang overstemden in volume. Ondanks een aantal mooie kansen ging de bal er de eerste tien minuten niet in voor Groen Geel en openden de bezoekers ook nog de score in de tiende minuut.

Na twaalf minuten scoorden de Groen Gelen dan eindelijk. Het leek nog een flinke dobber te worden om handhaving veilig te stellen. Pas in de laatste negen minuten voor rust was er de voorsprong en werd die uitgebouwd tot een ruststand van 7-4.

In de tweede helft werd de wedstrijd een ware veldslag met een strijd om elke meter. Dalto had duidelijk een peptalk gehad in de kleedkamer. Ze scoorden drie treffers in vijf minuten. Het stond weer gelijk en dat smaakte naar meer. Ze liepen daarna nog uit ook tot het 11-14 stond met nog tien minuten op de klok. Lang leek het erop of Groen Geel nog moest knokken voor de laatste kans in een derde wedstrijd. Echter, ze gaven de hoop niet op en vochten zich vier minuten voor tijd nog terug naar 15-15.

De spanning was snijdbaar en de ramen van de Groen Geel sporthal waren beslagen van de spanning. De ontlading was als nooit te voren toen in de laatste minuut de winnende treffer werd gemaakt door Thomas Schagen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *