Kort geding OFC tegen Oostzaan, Marwan K. weg als voorzitter STO

Om afsluiting van het OFC-complex dit weekend te voorkomen, spant de Oostzaanse voetbalclub een kort geding aan tegen de gemeente Oostzaan.

De gemeente wil van OFC voor zaterdag 18 januari volledige transparantie over de geldstromen tussen de club en de Stichting Topvoetbal Oostzaan (STO) die geleid werd door geldschieter Marwan K. Begin deze week is K. opgestapt als voorzitter.

Als er geen duidelijkheid komt, wil de gemeente het sportcomplex sluiten. Ook is gedreigd met het intrekken van subsidies en het beëindigen van de horeca-vergunning. In een extra raadsvergadering van maandag 13 januari werd OFC om snelle en volledige openheid gevraagd door de volledige gemeenteraad.

Volgens een mededeling van het bestuur van OFC slaagt de club er niet in om alle gevraagde documenten op tijd te leveren. OFC wijt dit aan aanvullende eisen van de gemeente en het vervroegen van de deadline. Sommige stukken wil de club alleen maar met een toelichting tijdens een bijeenkomst overhandigen.

Het verzoek om informatie ligt er overigens al sinds eind september van vorig jaar. De controverse rond OFC en de geldschieter met criminele antecedenten dateert al van 2016 toen de FIOD een inval deed. Ook werden er harddrugs in het pand gevonden dat door de voorzitter werd gebruikt.


Lees ook: Voetbal is Oorlog (in Oostzaan)


K. is in 2019 veroordeeld tot een jaar cel wegens witwassen. Daartegen heeft hij beroep aangetekend. In het verleden is hij veroordeeld tot drie jaar cel wegens handel in illegale CD’s. In een recent artikel in Het Parool werden zeven aanslagen gelinkt aan Marwan K. en OFC.

Woensdag (15 januari) liet OFC via Facebook weten:

“Hierbij willen wij jullie op de hoogte stellen van de ontwikkelingen met de Gemeente raad die ons heeft gevraagd om transparant te zijn over de financiële stromen binnen en tussen OFC en de STO. Al vanaf het begin van deze discussie hebben wij aangegeven transparant te willen zijn. Dit hebben wij afgelopen maandag nog in een brief naar de Gemeente bevestigd. Hier zijn wij (OFC en STO) druk mee bezig om dit uiterlijk vrijdag aan te leveren zodat de hekken van OFC niet gesloten worden.”

Aan het begin van de avond van 16 januari verscheen een nieuw bericht waarin OFC uithaalt naar de gemeente:

“In opvolging van ons verzoek in de brief aan de gemeente van afgelopen maandag 13 januari 2020 is er door ons deze week diverse keren getracht om een afspraak te maken met de gemeente om invulling te geven aan het verzoek om transparantie. Dit geheel overeenkomstig de verzoeken van alle fractievoorzitters uit de gemeenteraad afgelopen maandagavond, maar tot op heden is de gemeente hier helaas nog niet op ingegaan.

Gisteravond, 15 januari 2020 hebben wij een brief van de gemeente ontvangen met aanvullende verzoeken en werd zelfs de deadline vervroegd. Ook vandaag hebben diverse verzoeken tot de-escalatie richting de gemeente niets opgeleverd. Ondanks het uitblijven van dit gesprek hebben wij reeds enkele delen van de gevraagde informatie opgeleverd om onze goede wil te tonen en waren/zijn wij voornemens de stukken die enige toelichting behoeven te overhandigen tijdens het aangevraagde gesprek. Tevens is de (voormalig) voorzitter eerder deze week vrijwillig teruggetreden uit de Stichting Topvoetbal Oostzaan.

Om te voorkomen dat het complex van OFC aankomend weekend wordt afgesloten, zoals aangekondigd door de gemeente, hebben de Stichting Sportcomplexen Twiskeweg en OFC zich genoodzaakt gezien een kort geding tegen de gemeente te starten. Bij uitblijven van een oplossing zal dit morgenmiddag om 14 uur dienen.

Wij herhalen onze oproep tot kalmte en de gang van zaken af te wachten.

Bestuur OFC”

Hier alles wat De Orkaan schreef over OFC en de schietschieter.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *