Krakers verlaten Sportfondsenbad

Afgelopen donderdag heeft de rechtbank in Haarlem geoordeeld dat de huidige bewoners het Sportfondsenbad moeten verlaten.

Twee weken eerder had ontwikkelaar Jan Hein Bakker het vertrek geëist van de krakers binnen 48 uur, zodat hij door zou kunnen gaan met de plannen die hij heeft voor het herstel van het monumentale pand.

Vanavond vond de overdracht plaats om 17:15 uur. Bakker kwam echter niet opdagen, de krakers vertrokken 18:45 uur en weten niet hoe het nu verder moet.

Bakker wist de rechter ervan te overtuigen dat hij goed onderbouwde plannen met een gedegen financiële ondergrond had – dat zou overigens een nieuwe ontwikkeling zijn. Ook sprak Bakker zijn zorgen uit over de manier waarop de huidige bewoners met het pand om zouden gaan.

Dat laatste had grappig kunnen zijn, als de situatie niet zo nijpend was geweest. Dit filmpje maakten wij in januari, ruim voordat de krakers in het pand trokken. Het pand was toen al 9 jaar in handen van Bakker.

7 februari van dit jaar filmden de JongBoys de -ietwat gevaarlijke- situatie binnen.

Een week later trokken de krakers erin. De projectontwikkelaar trok daarop met een bouwploeg naar het bad, dat werd tegengehouden door de politie.

Hier ons hele dossier over Jan-Hein Bakker en het bad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *