Kreekrijk (Assendelft) komt eraan

kreekrijk

Kreekrijk is het laatste grote woningbouwproject van Zaanstad. Het komt te liggen tussen sportpark Omzoom Saendelft en de spoorlijn. Er komen ruim 900 woningen.

Woningbouwcorporatie Eigen Haard gaat 155 woningen bouwen in Kreekrijk, 72 daarvan in de sociale huursector.

In de eerste fase worden 26 sociale huurwoningen gebouwd: zeven appartementen en 19 eengezinswoningen. Nunc architecten uit Zaanstad ontwerpt de woningen.

De bouw start waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2017. De voorlopige planning voor het opleveren van de woningen is het voorjaar van 2018.

Het plan ziet er als volgt uit (kaart van Nieuwbouw Zaanstreek).

kreekrijk-zaanstad-big

De foto bovenaan is van Nico Scheerman die in januari een drone-filmpje van de aanleg van Kreekrijk online zette.

5 Reacties op Kreekrijk (Assendelft) komt eraan

 1. Alain says:

  Beste Orkaan, het lijkt erop dat er in Assendelft voorlopig weer flink wat nieuwe woningen uit de grond worden gestampt. Zo is er weer een nieuw project gestart gelegen aan de Noorderveenweg. Zie deze site: http://www.zoveelmensenzoveelwensen.nl/
  Misschien weten jullie hier wat meer over?

 2. De Orkaan says:

  Dank. Gaan we naar kijken.

 3. Indiaantje1969 says:

  Waarom meer bij bouwen als er zoveel al leeg of te koop staan. Zonde van al het groen juist wat juist zo mooi is aan Assendelft verdwijnt op deze manier door het te overvol te verbouwen.

 4. Staat. Posma says:

  Is er al meer bekend over de appartementen die gebouwd gaan worden in Kreekrijk?

 5. Cees Rijken says:

  Omdat het “0 op de meter”-project “Voor de Wind” zo’n daverend succes was, doet Gemeente Zaanstad nog maar een poging? En als dit niet lukt, wordt er wederom niemand verantwoordelijk gehouden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>