Kroeghopen met De Orkaan… #10: Amerika Hier (met filmpje)

Mark Rutte zei het zelf, misschien mogen terrassen in april weer open… laten we eerlijk zijn: wij kunnen niet wachten. En we maken alvast een verlanglijstje. Waar gaan we vanaf april (als het van Mark mag) op het terras zitten?

Graag zouden we wekelijks een Orkaan-lezers-borrel organiseren, telkens op een andere plek in de Zaanstreek. Of dat kan is natuurlijk de vraag, maar een lijstje maken kan altijd. Hopen op kroeglopen, kroeghopen dus…

De editie van vandaag is net iets anders dan de voorgaande: op de plek van Café de Blauwe Lantaarn zal een gloednieuw café komen en daar maakten we een klein filmpje van:

Ook verlangen naar een terras en je stamcafé? Stuur een tekstje naar De Orkaan over jouw favoriete hangplek, waarom moet dat terras (of dat café) zo snel mogelijk weer open? (Foto is handig, maar anders zorgen wij daarvoor.)


Vandaag: Eetcafé Amerika Hier, Noorderkerkstraat 9, Zaandam

We hebben gehoord dat Chantal Geistdorfer weer achter de bar gaat staan. Nu bij Amerika Hier, maar dat was natuurlijk vroeger De Blauwe Lantaarn, het café van haar ouders en onze thuishaven. Ik kwam daar al vanaf mijn veertiende dus ik heb daar lief en leed gedeeld. Het was echt mijn tweede familie, daardoor is het heel vertrouwd dat Chantal weer achter de bar gaat staan en ben ik ook zeker van plan daar weer een borreltje te gaan drinken. Dus dat wordt vechten wie bij de kinderen blijft en wie er weer terugkeert naar de Noorderkerkstraat!
Groetjes Linda en Marcel


Stuur je tekstje over jouw favoriete café naar De Orkaan, of zet het hieronder in de reacties.

Eerder in Kroeghopen: De Koperen Bel, Café het Pand, Café Sman, The Blacksmith, Speciaal Biercafé Tapperij de Verwachting, Theatercafé Try-Out en Café de Fabriek, Lokaal de Kroon, Café Biljart Zaanzicht…

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Saskia Kuiper

  De Blauwe Lantaarn is jaren onze thuishaven geweest, voor het darten of als we advies nodig hadden van onze kroegmoeder Fem. Wij hebben zelfs ons huwelijksfeest daar gehouden.
  We hebben hier ook hechte vriendschappen opgebouwd.
  Onder andere met Chantal, die de laatste jaren ook zelf achter de bar stond bij de Blauwe.
  Nu de Blauwe al een tijdje dicht is missen we dit echter nog steeds heel erg, niet alleen het darten maar ook het samen komen met vrienden om even een borreltje te doen en te kletsen met elkaar.
  Daarom vonden we het ook leuk te horen dat er toch een nieuwe horeca gelegenheid komt namelijk Amerika Hier. En dat Chantal hier achter de bar komt te staan.
  Dit is voor ons toch een fijn bekend gezicht en we hopen dat we van Amerika Hier onze nieuwe thuisbasis kunnen maken.
  We hopen dat we onder leiding van Chantal ook weer een dart team kunnen starten met al onze Blauwe vrienden.
  We wensen Amerika Hier veel succes met de zaken en ook vooral Chant veel plezier en succes in haar oude vertrouwde stekkie.

  Groetjes Saskia en Tim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *