Kroeghopen met De Orkaan… #6: Theatercafé the Try Out

Mark Rutte zei het zelf, misschien mogen terrassen in april weer open… laten we eerlijk zijn: wij kunnen niet wachten. En we maken alvast een verlanglijstje. Waar gaan we vanaf april (als het van Mark mag) op het terras zitten?

Graag zouden we wekelijks een Orkaan-lezers-borrel organiseren, telkens op een andere plek in de Zaanstreek. Of dat kan is natuurlijk de vraag, maar een lijstje maken kan altijd. Hopen op kroeglopen, kroeghopen dus…

Ook verlangen naar een terras en je stamcafé? Stuur een tekstje naar De Orkaan over jouw favoriete hangplek, waarom moet dat terras (of dat café) zo snel mogelijk weer open? (Foto is handig, maar anders zorgen wij daarvoor.)


Vandaag: Theatercafé the Try Out

Ondertussen is de Try-Out niet meer weg te denken uit Oostzaan. Even een lunch van goede kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs. Glaasje wijn erbij voor een prijs die je verder nergens tegenkomt. En dat trekt vaste stamgasten, lieve mensen met een warm hart. Er is dan ook altijd tijd voor een babbeltje en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Verder is de Try-Out het middelpunt van de KunstGreep, alle verenigingen komen bij Jacqueline en Ton de pauze vieren of de derde ronde consumeren, de EHBO-club, de mannen van de recreatieve volleybal, de spelers van Compaen, de musicalzangers, de operettevedetten, de meisjes van de popsongs, de artiesten en de brugkaarters.

Na elke voorstelling, raadsvergadering of evenement is het goed laven bij een bitter, goed gevuld, bolletje of een kaaskrokantje. En zomers is het geweldig genieten op het terras. En ook voor een feestje, jubileum of begrafenis is dit de juiste plek. Kortom, wat een heerlijke ambiance, gerund door twee kanjers die het nu even heel moeilijk hebben. Tot overmaat van ramp hebben ze steun en toeverlaat Bea moeten laten gaan, het virus strooide letterlijk roet in het eten. Maar als het fluitsignaal klinkt en de boel wordt vrijgegeven dan komt alles weer in beweging en het wordt vast als vanouds, wellicht zelfs beter omdat er meer van genoten wordt, want genieten staat op nummer een in de Try-Out

JWvD

Een bijdrage van Jack Woestenberg van Dalen. Hij zorgde voor de foto van Jacqueline en Ton


Stuur je tekstje over jouw favoriete café naar De Orkaan, of zet het hieronder in de reacties.

Eerder in Kroeghopen: De Koperen Bel, Café het Pand, Café Sman, The Blacksmith en Speciaal Biercafé Tapperij de Verwachting.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *