Kroeghopen met De Orkaan… #8: Lokaal de Kroon

Mark Rutte zei het zelf, misschien mogen terrassen in april weer open… laten we eerlijk zijn: wij kunnen niet wachten. En we maken alvast een verlanglijstje. Waar gaan we vanaf april (als het van Mark mag) op het terras zitten?

Graag zouden we wekelijks een Orkaan-lezers-borrel organiseren, telkens op een andere plek in de Zaanstreek. Of dat kan is natuurlijk de vraag, maar een lijstje maken kan altijd. Hopen op kroeglopen, kroeghopen dus…

Ook verlangen naar een terras en je stamcafé? Stuur een tekstje naar De Orkaan over jouw favoriete hangplek, waarom moet dat terras (of dat café) zo snel mogelijk weer open? (Foto is handig, maar anders zorgen wij daarvoor.)


Vandaag: Lokaal de Kroon

Eerst een ‘grand café’, nu een ‘lokaal’. Een lange bar in het midden, achterin, en nu toch halverwege een kleintje. Van een klassieke kroeg met rood fluwelen gordijnen en een biljard, tot een proeflokaal met loungezitjes en een houtkachel. Wat is er veel veranderd in De Kroon in Wormerveer in de 15 jaar dat André daar de boel bestiert. Maar er is één constante: de gezelligheid! Je hoeft met niemand af te spreken om het gezellig te hebben op het terras van De Kroon, want heel Wormerveer komt er langs. Letterlijk, want De Kroon ligt op route tussen de winkels aan de Zaanbocht en het Marktplein. Je kunt er heerlijk mensen kijken. En als geboren of geïntegreerde Wormerveerder blijf je voorbijgangers groeten. André en zijn personeel zijn ook altijd in voor een praatje. Wat mis ik dat ongedwongen sociale contact. Een vriend fietst voorbij, trapt op de rem en schuift aan voor een biertje. De buurman loopt langs en roept met een knipoog ‘Zitten jullie hier nou weer?’. Zodra het weer kan en mag zit ik zeker weer op het terras van De Kroon! 

Een bijdrage van Gionne van Wijnen. De foto is van Lokaal de Kroon


Stuur je tekstje over jouw favoriete café naar De Orkaan, of zet het hieronder in de reacties.

Eerder in Kroeghopen: De Koperen Bel, Café het Pand, Café Sman, The Blacksmith, Speciaal Biercafé Tapperij de Verwachting, Theatercafé Try-Out en Café de Fabriek.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *