Krommenie: ‘Kom en Zie’ of…? Denk mee!

Als Krommenieër ben je zo verknocht aan je dorp – en aan de Derper Appeltaart die daar vandaan komt – dat je het niet in je hoofd haalt om je trots in te slikken tot KRMMN.

Natuurlijk zijn we een hotspot, want net als Wormerveer is Krommenie door de gemeente uitverkoren tot het winkelcentrum voor noordelijk ZNSTD. Alleen houden we het graag simpel en dan ligt voor de hand wat we zijn: eenvoudig het leukste dorp van Zaanstad.

Kijk eens wat er jaarrond allemaal te doen is! Wij weten dat Krommenie niet te overtreffen is. Een oude huisschilder van de Noorderhoofdstraat, die naar verluidt ook onder zijn pyjama een witte overall droeg, zei het ooit zo:

‘De Jong, ik gun mijn vrouw een daggie uit, maar ik moet wel voor zessen de kerk van Krommenie weer zien’.

Authentiek Achterkamertje van Atlantic
Wat er dan zo leuk is aan Krommenie? En wat je met die leukigheid kunt doen? Vat dat maar eens samen in een herkenbare slogan. In de achterkamer van Atlantic wordt er flink ge-breinstormd door de Doka en wat mensen van Ondernemend Krommenie. Want als je leuk bent, dan moet je dat wel laten zien op de dansvloer. Het is net als met verkering krijgen.

Wat vanuit dit beraad tot de wandelgangen is doorgedrongen is dat Krommenie authentiek is. Het heeft een authentiek centrum dat historisch in schoonheid is gegroeid. Met heel veel authentieke Zaanse panden en pandjes. Met authentieke ondernemers die zelf in de winkel staan en hun klanten kennen.

Kom en zie
Nu komt via Facebook de slogan ‘Krommenie, Kom en Zie’ tot ons. Vanuit de grote stad, schrijft Erik Schaap tevreden:

‘Allitereert lekker, nietwaar? En het is bovendien een leus die ook nog eens simpel valt om te zetten naar andere talen.
Engels: Krommenie, come and see.
Duits: Krommenie, kommen Sie?
Frans: Krommenie, comme çi.’

Hij besluit zijn betoog met: ‘Tekstschrijven is soms zó makkelijk.’

Als Erik gelijk heeft- dan moet het voor echte Krommenieërs, van geboorte en van hart, niet zo moeilijk zijn om hem in een paar woorden te overtreffen!

Denk mee! Wat is Krommenie? Krommenie is…

U komt en wij zien het wel. Graag!

Gevulde koekendag Krommenie

Welk dorp wil er nou geen authentieke gevulde koekendag?

Door: Jaap de Jong

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *