Krommenie: toch niet leukste dorp van Zaanstad (zelfde filmpje als gister)

De winkeliersvereniging Doka (“Door Organisatie Krachtige Aktie”), ondernam gisteren krachtige actie door een banner op te hangen om de hele wereld te laten zien dat Krommenie het leukste dorp van Zaanstad is.

Zaanstad sloeg echter krachtig terug: handhaving gaf te kennen dat de banner binnen een week weg moet zijn. Er is geen vergunning voor. 

Gelukkig hebben wij het filmpje nog:

Op een rij waarom Krommenie zo leuk is
Gisteren schreven wij het als: Krommenie is rijk en echt, het beschikt over authentiek Zaanse gebouwtjes waarvan de voorzetgeveltjes nog van echt oud hout gemaakt zijn. Er staan prachtige koopmanshuizen in het centrum. De bakker bakt, de slager slacht, de groenteboer weet uit welke grond zijn waar komt. Verder zijn er fijne antiekwinkeltjes, zelfstandige kledingzaakjes, woonwinkeltjes en er is horeca van verfijnd tot volks.

Jolanda Buhrs was daar niet tevreden mee:

‘Krommenie is niet zomaar een dorpje van de Zaanstad, maar 1 van de 3 hoofd winkel centra van van Zaanstad, naast Zaandam en Wormerveer.

(wij shoppen liever in een dorpje dan in 1 van de 3 hoofdwinkelcentra, maar dit terzijde).

Gon Vermeulen vulde aan:

‘Gelukkig heeft Krommenie ook nog ‘buurthuizen’, de Palmboom en de Pelikaan, en een mooie Bieb, voor jong en oud. Ook op cultureel gebied kan er worden gemusiceerd bij OG, of worden geschilderd bij de KSK80. En wat te denken van onze twee parken en een spiksplinternieuw zwembad! Superdorp!’

En Jan Schoen waarschuwde:

‘Krommenieërs, hou Soeters buiten de deur, als je dorp je lief is!’

Over ons filmpje was niet iedereen tevreden (zie het commentaar onder het stuk). Als de banner verwijderd wordt door handhaving, proberen we nog beter ons best te doen.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Ed

    hoe kinderachtig kun je zijn !!!

  • paladijn

    Ach wat zullen deze “handhavers” trots op hun werk zijn wanneer zij het doek hebben verwijderd.
    Zal er nu niets anders te doen zijn waarbij echt handhaven nodig is? Of vinden ze het verwijderen van de banner lekker makkelijk “werk” waar geen risico aan verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *