Kuijk (Zuiddijk, Zaandam) stopt na ruim 80 jaar

Een aderlating voor de Zuiddijk: Kuijk (Stijl, Smaak & Service) stopt er na ruim 80 jaar mee.

Op de website wordt de “totale uitverkoop” aangekondigd. Met kortingen van 50% en meer worden keukenmachine, koffiemachines, pannen, messen, besteksets, citruspersen verkocht in de komende weken.

Kuijk stond in de lijst van oudste bedrijven in de Zaanstreek. Omstreeks 1936 begon Willem Kuijk senior een winkel op het Wijkmanspad* die later door zijn zoon werd overgenomen. Zij verkochten in die tijd zelfs nog hooiblazers. In 1953 verhuisde de zaak naar Zuiddijk 137. In 1973 nam Wim (huidige eigenaar) de zaak over. In 2007 kwam Erika (dochter), 4e generatie het bedrijf versterken.

Eerder verdween ook een ander icoon, banketbakkerij Landsaat (1908), van de Zuiddijk. Die zaak beleefde een doorstart maar de winkel aan de Zuiddijk staat nog leeg. In 2018 verdween slagerij De Ridder. Ook fietsenwinkel Visbeek (voorheen Mulder), Dansschool Diederich Hoorn, De Keuken van Von en Vonk Sports gingen weg.

Nieuw waren o.a. de IJsboetiek, Kaas en Lekkers, de Dartshop, Betty’s Dapur, Ciao Foodbar en Golden Zaan Hotel.

Gisteravond pleitten bewoners van de Zuiddijk voor meer aandacht voor hun straat bij het Zaanstad Beraad. Eerder organiseerden ze al een bezoek voor raadsleden waar ze hun voornaamste grieven op een rijtje zetten: woningsplitsen, slechte verlichting, veel kappers en andere zaken die mogelijk worden gebruikt voor criminele activiteiten, leegstand, criminaliteit en parkeeroverlast.

Foto’s en tip: Jan Leguijt.

kuijk sale jan leguijt jan 2019 detail

affische kuijk uitverkoop 600* Dat van het Wijkmanspad komt van de website van Kuijk, onze lezers wezen erop dat zo’n pad in Zaandam nooit bestaan heeft, het zou gaan om het Wijnkanspad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *