Kunst Zaaneiland opgefrist (veel foto’s)

In de aanloop van KunstEiland 2022 (zaterdag 10 en zondag 11 september) wordt de openbare kunst op en rond het appartementencomplex Hogerwal op het Zaaneiland opgefrist.

De ‘doler’ op het plein krijgt een nieuw wit kleurtje en de letterkunst op de gevel van het appartementencomplex aan de Badhuisweg is opnieuw aangebracht.

Bewoners namen zelf de verfroller ter hand om de grillige witte lijnen van kunstenaar Olivier Rijcken te witten. Hij bracht ze in juni 2014 aan. De Orkaan bestond toen net een paar maanden en schreef erover (foto’s onder). De ‘doler’ is niet de enige kunst op het plein, De zonnewijzer en de bijbehorende rand eromheen waren er al eerder. Ook deze krijgen een fris kleurtje. De foto boven is Bert Schumacher.

Het letterkunstwerk op de gevel dateert uit 2009 en werd ter gelegenheid van KunstEiland in dat jaar bij het appartementencomplex aan de Badhuisweg aangebracht. Het is een creatie van kunstenaar Dominique Panhuysen, in samenwerking met bewoners van Hogerwal. De inspiratiebron voor het werk is het bijzondere uitzicht dat alle bewoners hebben vanuit hun woning.

De renovatie van de kunstwerken kwam tot stand met financiële bijdrage van de gemeente Zaanstad.

Het KunstEiland stellen bewoners hun huis ter beschikking voor exposities en optredens. Op de website van het Kunsteiland is informatie over het programma en de activiteiten beschikbaar.

Bewoners aan het werk (foto De Orkaan)
Nat (foto De Orkaan)
Frisse letters op drie plekken bij Hogerwal (foto De Orkaan)
Frisse letters Hogerwal (foto De Orkaan)
Vage letters Hogerwal begin augustus (foto De Orkaan)
foto: Bert Schumacher
Olivier Rijcken aan het werk in juni 2014 (foto: De Orkaan)
Dolar Olivier Rijcken af, juni 2014 (foto: De Orkaan)
Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *