Kunstveiling De Bijenkorf groot succes

Viling de bijenkorf

Vandaag werden de schilderijen die leerlingen van Jenaplanschool De Bijenkorf in Assendelft maakten, geïnspireerd door grootmeesters, geveild. 

De opbrengst was maar liefst 687,80 euro!

De laatste tijd hebben we veel over het onderwijs geplaatst. In verschillende artikelen lieten leerkrachten zien waarom het belangrijk is leerkrachten serieus te nemen in waardering en beloning.

Al die stukken hadden een ding gemeen: het gaat niet om geldelijk gewin van de professionals. Het gaat erom het beste uit mensen te halen. Uit kleine mensen en uit grote mensen.

Net kregen wij een filmpje toegestuurd van Marjan van Baekel-Kan die aanwezig was op een kunstveiling basisschool De Bijenkorf uit Assendelft, ten bate van ICOFON  (de oudste stichting voor ontwikkelingshulp aan Nepal).

De spanning en het enthousiasme spat ervan af! Wij denken dat het geweldige bedrag van 687,80 euro mede te danken is aan het optreden van veilingmeester Jesse Jan Brinks, de zoon van juf Reninca: wat deed hij het goed!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>