KZ en Groen Geel middenmoters in Korfballeague

Op een derde van het speelschema gaat de Korfballeague de kerstvakantie in. Zaterdag 7 januari worden de wedstrijden hervat. Tijd om de tussenbalans op te maken bij KZ en Groen Geel.

KZ heeft duidelijk haar draai nog niet gevonden. Bovendien zijn er problemen in de selectie waar een aantal spelers zijn geschorst wegens het gebruik van ‘verboden middelen’.

GroenGeel presteert wisselvallig, en is net als KZ nu middenmoter. Dat is voorlopig voldoende voor de ambities van de club: directe handhaving.

KZ: rommelig en ‘verboden middelen’.

Zaterdagavond sloot KZ het kalenderjaar af met een overwinning, maar vraag niet hoe. Die vraag gaan we hier echter wel beantwoorden. In eigen huis werd het 15-14 tegen DOS ’46. Het spel was rommelig, er zat amper dynamiek in de wedstrijd en de tegenstander kreeg alle tijd om te verdedigen en zelfs steeds weer terug te komen in de wedstrijd. De wedstrijd staat symbool voor de kwakkelende seizoenstart van de ‘Super Koogers’. Verschillende spelers kampen met een laag zelfvertrouwen vernamen we in de wandelgangen en dan is er ook nog een aantal spelers buiten de selectie gezet wegens het gebruik van ‘verboden middelen’ zo was de afgelopen week te horen in de NL Korfbal Podcast. Daarin werd gezegd:

“Er zijn een paar spelers waarvan we de namen niet gaan noemen, het gaat om jonge jongens, en natuurlijk kan iedereen opzoeken om wie dat gaat want je kunt de namen gewoon opzoeken maar we gaan die niet noemen. Die zijn uit de selectie gezet en geschorst vanwege het gebruik van verboden middelen. Daar gaan we verder nu geen aandacht aan besteden na overleg met KZ want daar lopen nog gesprekken.

Zij (KZ) hebben ons gevraagd of we dit wel willen bespreken, dat gaan we dan volgende week doen. Waarom? Verboden middelen zijn iets dat ook bij andere clubs kan spelen of kan gaan spelen. Bij KZ vinden ze het belangrijk dat dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt want alleen door het bespreekbaar te maken kun je er als club ook iets tegen doen vanuit een duidelijk statement dat dergelijke middelen in combinatie met sport niet kunnen. Daarover volgende week meer.”

In de komende NL Korfbal Podcast zal de zaak dus verder worden besproken. Beluister hier de podcast van 12 december met het fragment:

KZ in de aanval tegen DOS ’46

Vorige week tegen PKC was KZ ook al niet klaar om tegenstand te bieden en eerder werd thuis gelijk gespeeld tegen streekgenoot Groen Geel, iets dat eigenlijk niet hoort te gebeurden bij een KZ in goede doen.

Door de overwinning van zaterdag is KZ wel weer een paar plekken gestegen op de ranglijst maar alles staat erg dicht op elkaar. Momenteel staat de ploeg 5e met zes punten uit zes wedstrijden.

En weer kon DOS ’46 langszij komen.

Groen Geel: alles nog mogelijk

Orkaankracht Dennis Dallinga bekeek zaterdag de uitwedstrijd van Groen Geel Wormer tegen KCC via de livestream en volgt de club ook op de voet. Hij schreef onderstaande bijdrage over de club:

Groen Geel/Ronald McDonald Huis Emma startte het seizoen thuis met winst tegen debutant Unitas/Perspectief uit Hardewijk. In de tweede wedstrijd reisden ze af naar landskampioen Fortuna in Delft waar in een matige wedstrijd verloren werd. Daarna thuis tegen DVO kwam Groen Geel een halve wedstrijd goed mee, maar daarna zette DVO een tandje bij en werd de wedstrijd verloren.

Toen volgde de derby op naar KZ, in de Koog werd gelijk gespeeld. De volgende wedstrijd was thuis tegen LDODK uit het Friese Gorredijk waar gewonnen werd na een hele sterke 2e helft. Zaterdagavond was KCC in eigen huis te sterk voor Groen Geel, er werd verloren in een hele matige wedstrijd, 21 – 16. Groen Geel staat momenteel in de grote middenmoot waar nog van alles mogelijk is de komende weken.

Groen Geel staat, met een punt minder dan KZ, 8e in de League. De club ambieert directe handhaving.

Bij Groen Geel is het altijd een feestje.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *