KZ gaat voor vernieuwing (en hoopt op playoffs)

Zaterdag speelt KZ/Hiltex de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen om 20.00 uur tegen DOS’46 uit Nijeveen, het is de eerste competitiewedstrijd van KZ in het nieuwe topsportcomplex De Koog.

Vorige week won KZ in de Korfbal League van DVO in Bennebroek met 18-27. Het seizoen 2016/2017 wordt voor KZ een overgangsjaar waarin een deel van de ‘oude garde’ plaats gaat maken voor ‘jonkies’. De ambities zijn – voor de meervoudig Nederlands kampioen – dan ook relatief bescheiden.

KZ-voorzitter Alfred Ankum zegt over het komende seizoen:

De Koogers gaan hun topwedstrijden spelen in het fonkelnieuwe topsportcentrum De Koog. Met ruimte voor 1200 supporters is de publiekscapaciteit veel groter dan in de oude (inmiddels afgebrande sporthal) de Sprong. Ook de verlichting, het geluid, alles is anders dan voorheen. Het zal nog wel even duren totdat men echt een thuisvoordeel ervaart.

Op sportief gebied wordt het een overgangsjaar voor KZ / Hiltex in de korfballeague. De doelstelling is dat er geleidelijk aan een nieuwe, jonge ploeg geformeerd wordt die de komende jaar geschiedenis kan schrijven in het nieuwe Topsportcentrum.

De komende jaren zullen Tim Bakker, Erik de Vries en Rick Voorneveld naar verwachting geleidelijk aan afscheid nemen van het topkorfbal. Maar dit jaar kunnen zij in ieder geval nog hun ervaring overbrengen op de aanstormende jeugd. De ploeg zal zeker strijden voor een positie bij de top-4 die recht geeft op de playoffs voor de nationale titel, maar mocht die plaats niet bereikt worden dan is dat geen ramp. Het vormen van een jongere formatie krijgt immers voorrang.

Alle thuiswedstrijden (alles begint om 20.00 tenzij anders vermeld):

26 november tegen DOS’46
3 december tegen LDODK / Rinsma Fashion
14 december tegen Blauw Wit (20.30)
14 januari tegen PKC /SWKGroep
28 januari tegen DVO/Accountor
15 februari tegen TOP / Quoratio
18 februari tegen DSC
4 maart tegen Fortuna/Delta Logistiek
18 maart tegen AW/DTV (15.00)

(foto: Wendrich Foto)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *