In een uitpuilende sporthal in Wormer werd zaterdagavond de ‘derby van de Zaanstreek’ gespeeld tussen Groen Geel en KZ. Waar de thuisploeg in het verleden nog wel eens wist te stunten tegen het doorgaans grotere KZ bleef een verrassing nu achterwege. Al duurde het even voordat de KZ machine begon te draaien.

Eindstand: 16-23

Zoekende beginfase

Het begin van de wedstrijd, waar op de tribunes een uitstekende sfeer hing, was weinig spectaculair. Groen Geel kwam wel beter uit de startblokken dan KZ dat niet scherp oogde. Pas in minuten 3 en 8 vielen de eerste doelpunten waarna er een hoopvolle 2-0 voorsprong voor GG op het scorebord stond. Halverwege de eerste helft was het pas 3-3, KZ was teruggekomen en niet veel later klonk er een geluidje door Wormer: ‘Klik!’.
De KZ machine begon te draaien. Bij rust waren de ‘Super Koogers’ uitgelopen tot 6-12.

KZ trainer Tim Bakker zat niet stil en was druk aan het coachen langs de lijn.

Tweede helft

In het tweede deel van de wedstrijd liep de score op tot 9-16 waarna Groen Geel nog een beetje terug wist te komen in de wedstrijd met 13-17. In de laatste tien minuten was het toch KZ dat extra gas gaf en een klinkende overwinning neerzette. Mede dankzij topscorer Martijn van den Goorbergh die vijfmaal de bal in het mandje legde.

Het publiek houdt de adem in bij een grote kans van Groen Geel tegen KZ.

Interviews

Na afloop van de wedstrijd blikte Edwin Kleiss, voorzien van podcastmicrofoon, terug op de wedstrijd met KZ coach Tim Bakker en Groen Geel hoofdtrainer Thijs Muller die deze week zijn collega coach DaniΓ«l Harmzen plaats zag maken voor Dico Dik. In de podcast geeft Muller o.a. aan dat hij het een harde wedstrijd vond maar dat KZ terecht heeft gewonnen omdat Groen Geel er een te laag schotpercentage tegenover stelde. Ook blikt hij vooruit op de laatste vijf wedstrijden die belangrijk zijn in de strijd tegen degradatie.

“We bereiden ons elke wedstrijd maximaal voor maar het rendement moet omhoog als je zoveel kansen krijgt als wij krijgen.”

De interviews op de Orkaan podcast.

Tim Bakker van KZ kijkt terug op een wedstrijd waarin het is gegaan zoals hij gehoopt had.

“Wij willen aanhaken bij de top 4 voor de play offs en we lopen een punt achter op de concurrentie dus elke wedstrijd is voor ons een finale. Vandaag waren we niet top maar we hebben wel de hele wedstrijd gecontroleerd dus ik ben tevreden. Er is vooral goed verdedigd.”

Met nog vijf speelronden staat KZ nog steeds op de vijfde plek, de concurrenten wonnen ook zaterdag, en Groen Geel blijft op plek negen.

Stand Korfballeague per zaterdag 18 februari.