Laat je voor € 150 in elkaar slaan tijdens Zaans Kickboxgala

Ben je een ‘onervaren veteraan’ van ± 86 kilo en wil je in drie minuten in elkaar geslagen worden? Dat kan tijdens het RINGS MEJIRO GYM GALA dat op zaterdag 7 oktober in Sporthal Zaanstad-Zuid wordt gehouden.

De organisatie “zoekt een onervaren veteraan met 0 of heel weinig ervaring, van rond de 40 jaar die een keer de ring in op een mooi Gala wil staan.”

De ‘vergoeding’ is € 150 voor “3 ronden van 1 minuut en 14 Oz handschoenen (extra veiligheid)”.

Het is elkaar slaan van de amateur is niet het enige hoogtepunt van de avond.

Uiteraard is de sportschool die geldt als oerbron van het kickboksen in Nederland sterk vertegenwoordigd in het programma, maar de vechters van Mannaart CS kunnen hun borst natmaken. Vechters van zwaar kaliber zullen richting de Zaanstad afreizen met één doel: winst!

De hoofdpartij is een droompartij: Imro Murder Main vs Sem Braan, maar ook Quincy Sijpenhof vs Moriah Kosibah (Slamm) wordt een kraker.

Kickboxgala’s worden door veel gemeenten geweerd of zelfs verboden vanwege de vermenging van onder- en bovenwereld en de incidenten die het opleverde in het verleden.

Toch benieuw hoe Sportbedrijf Zaanstad, wethouder Jeroen Olthof en crime-fighters Ruud Vreeman en Jan Hamming reageren op dit sportieve hoogtepunt.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Graag wil ik als promotor en organisator van bovengenoemd evenement reageren op het boven ingezonden stuk.

  De schrijver baseert zijn kritiek op het feit dat er een ‘onervaren’ vechter wordt gezocht. Op zich is dit juist, want bij ‘onervaren’ bedoelen wij geen vechter die meerdere wedstrijden reeds heeft gevochten.
  Dat zou niet correct zijn naar diens tegenstander die op 7 oktober voor het eerst een wedstrijd gaat maken.

  Met ‘onervaren’ wordt niet bedoeld dat de vechter zonder training de ring in gaat. Dat is geenszins het geval. Wij willen uitsluitend evenwicht in het niveau van de vechters om van een gelijkwaardige wedstrijd te spreken.

  Wat dat betreft slaat de schrijver dus de plank mis.

  Verder is de schrijver ook niet goed geïnformeerd over de gang van zaken die tegenwoordig spelen in de Nederlandse vechtsportwereld. Het evenement van 7 oktober aanstaande staat onder auspiciën van de ‘Sectie Ringcontactsporten van de FOG’, de enige instantie op het gebied van kickboksen met een aansluiting bij NOC*NSF. Het is juist deze organisatie die een voortrekkersrol vervult op het gebied van het schoonhouden van dit soort evenementen van criminele invloeden.

  Samen met de onlangs opgerichte ‘Vechtsportautoriteit’ heeft deze organisatie strikte regels en bepalingen opgesteld met betrekking tot sponsoring, risicowedstrijden, en andere zaken.

  Mijn organisatie RINGS heeft sinds 1995 meer dan 100 van deze evenementen georganiseerd, zonder enige incidenten. RINGS heeft ook de afgelopen twee jaar in samenwerking met de Amsterdamse Politie het ‘Politie Kickboksgala’ georganiseerd en er zijn wederom plannen om dit in 2018 voort te zetten. Sportschool Mejiro Gym, de sportschool die vele kampioenen heeft voortgebracht, geldt als de oerbron van deze sport in Nederland.

  Het is altijd goed als mensen hun zorgen uiten over zaken waar zij zich aan storen, maar het zou dan ook fijn zijn als zij zich eerst even laten informeren hoe de vork in de steel zit. Nu wordt via dit medium de indruk gewekt dat wij als een soort kermisattractie mensen in de ring zetten om te vechten tegen de beer.

  Heel jammer en ook schadelijk voor onze reputatie waar wij de afgelopen 20 jaar keihard voor gewerkt hebben.

  De schrijver van het ingezonden artikel kan en mag mij te allen tijde bellen voor meer toelichting zodat ik zijn of haar ongerustheid kan wegnemen. Dat geldt overigens voor iedereen.
  Daarom hierbij mijn gegevens:

  RINGS NETWORK
  Milco Lambrecht
  M: 0653770133
  E: milco@rings.nl

 • De Orkaan

  Beste Milco, de passage over “onervaren veteraan met 0 of heel weinig ervaring” is volgens ons duidelijk.

  Jij schrijft dat je alleen “geen vechter [wilt] die meerdere wedstrijden reeds heeft gevochten” omdat je “een gelijkwaardige wedstrijd” wilt. Wij lezen dat echt anders.

  Dat het er tegenwoordig in de Nederlandse vechtsportwereld “heel anders toegaat” hopen we. In Amsterdam zijn tussen 2011 en 2015 geen grote wedstrijden toegestaan. Burgemeester Van der Laan noemde het “netwerkbijeenkomsten van de georganiseerde misdaad”, er was sprake van “criminele antecedenten” of veroordelingen, de verkoop van VIP-tafels wees op het witwassen volgens de politie.

  Maar goed, dat was ruim 5 jaar geleden. Laten we hopen dat in Zaandam probleemloos verloopt. Maar die oproep voor een “onervaren veteraan” vonden wij toch wat onfris.

 • Milco Lambrecht

  Ik denk dat wij op een lijn zitten. Het is inderdaad de burgemeester van Amsterdam, de heer Eberhardt van der Laan die de Vechtsportautoriteit heeft geïnitieerd.

  Heb vertrouwen in ons dat wij ons aan alle gestelde regels houden en geen mensen aan onverantwoorde risico’s blootstellen.

  Veiligheid van de sporters is voor ons prioriteit 1!

  Het gaat een mooi en sportief evenement worden op 7 oktober aanstaande in Sporthal Zaanstad- Zuid!

 • Milco Lambrecht

  Geen zorg. Veiligheid van de vechters staat bij ons vooraan.

  Het belooft een mooi en sportief evenement te gaan worden!

 • Erik Esteie

  @ Milco

  Volgens mij was dit vroeger vermaak op de kermis?
  (Waarschijnlijk met wat minder aandacht voor de uitdager)

  • Beste Erik,

   Het feit dat mensen een 1e wedstrijd draaien wil niet zeggen dat zij ongetraind zijn. Daar wordt wel degelijk rekening mee gehouden.

   het is wel zo fijn dat als jij je eerste gevecht draait dat jij dit doet tegen iemand niet niet (veel) meer ervaring heeft. Dat zou pas oneerlijk zijn.

   Wij willen zeker niet terug naar de tijd dat je op de kermis het kon opnemen tegen een beer of ‘de sterkste man ter wereld’. gelukkig is er een hoop veranderd.

   Vriendelijke groeten,

   Milco Lambrecht

 • Hans

  Ik ben het eens met Milco Lambrecht dat een kop met de tekst “laat je in elkaar slaan…” ev idd riekt naar sensatie waarbij het inwinnen van juiste informatie mbt wat er werkelijk op de agenda staat achterwege is gebleven.

  Ik zie dat de laatste tijd helaas meer gebeuren bij de Orkaan. Dezelfde sensatie (=clickbait?)was vorige week ook voelbaar in een artikel over een kinderjurk. Dat soort berichtgeving voegt imo niets toe, integendeel. Het biedt in hoofdzaak ruimte aan -laat ik het netjes uitdrukken- ééndimensionale reaguurders die hun vooroordelen kunnen botvieren op medemensen die in hun smalle visie buiten het zg gemiddelde vallen. Los daarvan, het is geen regionaal nieuws, want het aangeboden artikel is bij alle filialen van deze landelijke aanbieder te verkrijgen.

  • Merel Kan

   @Hans We zijn blij met de nuancering van Milco Lambrecht en hopen met hem op een mooi evenement.
   Het tweede deel van je commentaar -laat ik het netjes uitdrukken- slaat als een tang op een varken.
   ‘Kinderjurk’ werd inderdaad flink gelezen, en dat vinden we fijn. Het staat je vrij om niet te lezen, maar het wegzetten van mensen als ‘ééndimensionale reageerders’ terwijl je zelf het verschil tussen een column en een nieuwsbericht niet ziet, komt wat mal over.

   • Hans

    Het afschieten van een reactie dmv het persoonlijk aanvallen van in dit geval ondergetekende is beneden peil en schetst wederom de indruk aan dat er een andere wind waait binnen de Orkaan. Daarnaast bevestig je zowel het één en ga je straal voorbij aan het ander, resp de motivatie van clickbait:’werd inderdaad flink gelezen’; en het ontberen van het verband tussen de betreffende redactionele drol en de regionale niewswaarde.
    Dat komt niet zozeer ‘mal’ over, maar wel een blijk van nogal lange teentjes en dezelfde bekrompenheid als waarvan ik de ‘eendimensionalen’ beticht.
    Het een bij het ander opgeteld is voor mij reden genoeg de Orkaan vanaf nu links te laten liggen, zoals ik dat ook doe met alles wat naar Telegraaf en haar ranzige adepten riekt.
    M.a.w: aju.
    De ongetwijfelde trap na zal ik iig niet meer onder ogen krijgen.
    ‘klik

 • Tjeerd Pietersma

  Twee jaar geleden heb ik met mijn kleinzoon (die aan kickboksen deed)het Global Fighting Event Kickboksevent Global Fighting op de Hemkade bezocht. Ja, je kan behoorlijke klappen krijgen. En ik lees de tekst “Welke veteraan met 0 of heel weinig ervaring, van rond de 40 jaar wil een keer de ring in op een mooi Gala? Gewicht rond 86kg” als “we zoeken een volslagen idioot die een paar flinke klappen wil oplopen”. Dat heeft niks met de vechtsport te maken. Dat is een soort van goedkoop, misplaatst amusement. Overigens is dit van alle tijden. Vroeger hadden we op de kermis in Zaandam ook een vrijworstelaars tent. Daar stonden lokale stevige jongens (soms uitsmijters van de lokale horeca) en daar konden de kermisbezoekers ook voor een paar gulden zich voor paal laten zetten (en wat hoofdpijn oplopen). Laat de geoefende sporters met elkaar de strijd aangaan en blijf weg van dit soort goedkoop amusement.

 • champ e one

  ik ben 42 88.7 kg een echte vechtsportliefhebber ongetraind maar toch echt geen pennenlikker-krantenjongen.ik overweeg mee te doen milco om te laten zien waar dit over gaat. sportiviteit en willen winnen.
  criminelen hingen vroeger rond deze sport maar zaten er niet in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *