Laatste groep (uit 2003 of eerder) kan boosteren

Mensen geboren in 2003 of eerder kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona-boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Ook voor hen geldt dat ze gevaccineerd kunnen worden als ze minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.

In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder “de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen” aldus de nieuwste kabinetsplannen. De groep van 2003 of eerder kan alleen nog aangevuld worden met mensen uit 2004 die 18 zijn geworden.

In de week voor kerst werd de boosterprik-capaciteit in Zaanstreek-Waterland opgevoerd. Er kunnen 42.000 prikken per week worden gezet (10.000 in Zaandam).

Lees ook: Priktempo omhoog, booster-afspraak blijft voor problemen zorgen (GGD-interview)

60-plussers met een late afspraak kunnen dat vervroegen, ze krijgen daarvoor een SMS met een speciaal telefoonnummer waar ze naartoe kunnen bellen.

Tips:

  • Deze website bevat informatie over wie geprikt wordt, nu is dat geboren in 2003 of eerder.
  • Niet wachten op de uitnodigingsbrief (die zijn laat verstuurd), maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
  • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD en invoeren va postcode) en dan weer afspraak maken, dan worden andere plekken en tijden aangeboden.
  • Een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (PG1 is ‘1506’).
  • Telefonisch afspraak wijzigen is wel mogelijk (ook zonder brief) via 0800 70 70.

Het is niet mogelijk voor partners en mantelzorgers om via een telefonische afspraak om ’toegevoegd’ te worden aan een andere afspraak.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet officieel eerst de uitnodigingsbrief afwachten (maar wij zouden het gewoon proberen op 0800 70 70). Volgens de GGD is er grote achterstand met het versturen van brieven.

Foto: armbandje in Zaandam (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *