Laatste vuiltje aan de Sluis

De Wilhelminasluis is klaar. Vandaag de foto’s van Fred Wolf van het afwerken van de sluis en van het nieuwe pleintje (met bank) aan de kant van de Voorzaan.

En… van de rotte kies aan de Oostkade. Het al jaren leegstaande, verkrotte en verpauperde voormalige Oosterse Nachten (en daarvoor club Amira en La Bussola).

Fred: “nog een laatste puntje wegwerken.”

In 2014 spotten we het lege pand voor het eerst (De Orkaan bestond nog maar net), in 2016 schreven we opnieuw over het bouwval en in 2017 voor de derde keer. Dit is nr 4 en er is nog niks veranderd.

Elke week fotografeert Fred Wolf de vorderingen bij de renovatie, bekijk hier alle eerdere reportages en hieronder de foto’s van de afgelopen week (klikken voor vergrotingen).

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Anne Bijlstra

  Wat wordt de functie van het nieuwe pleintje? En wie is de eigenaar van het voormalige Oosterse Nachten? Jammer dat dat puntje niet op tijd is weggewerkt of wordt dat binnenkort alsnog gedaan?

 • Jaap Meeuwsen

  Ik zie niet zo wat die bank op dat pleintje bij het Zaantheater te maken heeft met de nieuwe sluis.
  Daar staat toch ook al een bank ?
  Een rijtje bankjes aan beide kanten langs de sluis zou het helemaal afmaken, zeker wanneer die ouwe troep verdwenen is.
  Lekker even zitten bootjes kijken van de zomer.

 • Fred Wolf

  Dat bankje heeft Heijmans cadeau gegeven aan de Zaankanters,voor de overlast die we hebben gehad.

 • Fred Jansen

  Alles wat daar op de foto’s zichtbaar is, is makkelijk te herleiden naar de eigenaar. In dit geval zijn alle vervallen gebouwen eigendom van dhr Bert ’t Hoen, directeur-eigenaar van Astoria Vastgoed BV te Amsterdam. Hij bezit vele panden ook deze in Zaandam,het achterstallig onderhoud is niet toevallig maar bewust beleid om niet te investeren oude panden, dat kost tenslotte winst. Deze ticoon zou veel beter kunnen maar is helaas een schoolvoorbeeld van speculant kunnen spelen. In deze tijden van woningschaarste kunnen dit soort tyconen doen wat ze willen, gemeenteambtenaren en wethouders in NL drinken graag een biertje met dit soort figuren. Hoop dat de Gemeente Zaanstad de regie neemt in die verlopen buurt, de Klauwershoek, Zuiddijk en Oostkade verdienen beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *