Ladderwagen (1967) zoekt garage (filmpje)

In de garage van brandweercommandant Frank Kuntz paste de oude ladderwagen van de Zaandamse brandweer niet. Ook bij De Orkaan konden we geen plek vinden voor de diesel uit 1967.

Voorlopig mogen de vrijwilligers die de wagen onderhouden nog een paar maanden op het Hembrugterrein blijven, maar daarna moet gezocht worden naar een nieuwe locatie.

De wagen maakte dit weekend een proefritje en deed ook het Zaaneiland aan. Geheel aan de moderne milieunormen voldoet de rokende diesel niet, maar de wagen ziet er wel tiptop uit, met op de deur trots het wapen van de gemeente Zaandam (Kring nr. 10).

Toen de vrijwilligers de oude Zaandamse ladderwagen in Brabant opspoorden was het een wrak, maar nu werkt alles weer, zelfs de 30 meter lange ladder die in volle glorie getest is.

Wij maakten van de proefrit een kort filmpje.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Willem

    In Eindhoven is het DAF-museum te vinden. Dit is, als ik goed ben geïnformeerd, onlangs vergroot.Misschien is er daar plaats voor dit mooie exemplaar.

  • Jan Betlem

    Wat te denken van de oude brandweerkazerne te Wormerveer, zou een prachtige plaats zijn voor de fraaie ladderwagen.

  • Ton Reitsma

    Het wordt hoog tijd dat de Gemeente Zaanstad eens laat zien dat ze respect hebben voor het cultureel erfgoed. De oude kazerne in Wormerveer zou inderdaad een puike plek zijn voor het historisch brandweermaterieel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *