Lantaarnpalen van Krommenie: de uitslag!

Vorige week zetten we een enquête online waarin je kon stemmen op het uiterlijk van de nieuwe nostalgische lantaarnpalen van Krommenie. Westzaan heeft kikkers, Zaandam heeft schepen en walvissen. Hoe vang je de geest van het koekvretersdorp in één iconisch beeld?

Er werd 152 keer gestemd en de winnaar is….

De drie ringen van de Forbo-schoorsteen!  

De ringen kregen 41 stemmen, gevolgd door het scheepszeil (36) en het wapen van Krommenie (33). Ons eigen favoriet, de walvissen, bleef steken op slechts 14 stemmen. 

Helemaal onderaan eindigde het Koekblik. Dat kreeg slechts 1 stem, maar misschien komt dat omdat het best moeilijk is een koekblik duidelijk vorm te geven.

We zullen de uitslag doorgeven aan wijkmanager Lya van Arum van Krommenie. 

Drie ringen van de Forbo-schoorsteen 41
Een scheepszeil 36
Walvissen  14
Een molen 11
Het wapen van Krommenie 33
Een koekblik  1
Een rolreder 9
Een kameleon  7
152
Deel dit artikel:

13 reacties

 • Jaap J Booot

  Ja die ringen, heb me altijd wel afgevraad maar nooit uitgezocht waar ze voor staan.Maar als ze mn dorp gaan vertegenwordigen als symbool dan is het toch van belang om dit teweten, dus ik ben benieuwd.

 • Fred Blijestein

  Merkwaardige uitkomst van de enquête. Een paar gekleurde ringen die om de schoorsteen van een fabriek geplaatst zijn en als toppunt staat die fabriek in Assendelft!!! staat heeft de meeste stemmen gekregen. Het eeuwenoude wapen van Krommenie zou passender zijn.

  • Pieter Heine

   Deze enquete is niet bekend gemaakt en er zijn te weinig mensen die erop hebben kunnen stemmen. Graag overnieuw en breed uitdragen AUB. De ringen slaan helemaal nergens op

 • ed koopman

  De Forbo schoorsteen staat in Assendelft, dus een vreemd symbool voor Krommenie

 • Johan Hartland

  Die pijp met die ringen staat toch in Assendelft? Is wel van een Krommeniese kunstenaar, maar hebben Assendelvers misschien de enquête beïnvloed?

 • Linda de Boer

  De forbo stond vroeger in Krommenie.
  Op Padlaan en is in de jaren 80 gesloop.

 • Pieter Heine

  Geen idee bij wie dit terecht gaat komen om door te voeren maar hier klopt helemaal niks van. Overigens de rolreder en zeilmaker zijn 1 en dezelfde. Dus deze zou winnen als je dit bij elkaar opteld.

  • De Orkaan

   @Pieter, je bent nogal bozig bezig over de uitslag (hier en via Facebook), en het is prima dat je het er niet mee eens bent.
   Deze opmerking raakt echter kant noch wal: ‘Overigens de rolreder en zeilmaker zijn 1 en dezelfde. Dus deze zou winnen als je dit bij elkaar opteld.’
   In de opties boven staat namelijk nergens ‘zeilmaker’. Er staat ‘Een scheepszeil’. En een rolreder en een scheepszeil zijn niet hetzelfde. De rolreder maakt zeilen en handelt daarin.

   • Pieter Heine

    Pardon, het een is idd het product en de ander de fabrikant. Desalniettemin leid dit tot hetzelfde product en dat is zeil.

    • Fons Tilleman

     Rolreder en zeilmaker zijn niet hetzelfde de rolreder verkocht het zeil war door de Krommeniers en Assendelvers thuis was geweven en naar Krommenie werd gebracht waar de rolreder het innam nakeek en dan de wever uitbetaalde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *