Leegloop bij IBS De Roos

Islamitische basisschool De Roos in Zaandam heeft na de schoolvakantie bijna een derde minder leerlingen dan in het vorige schooljaar.

Een groot aantal Turkse ouders heeft hun kinderen van school gehaald als gevolg van de oproep van de Turkse overheid om de Gülen-beweging te boycotten.

Volgens de NOS gaat het om 120 leerlingen, volgens RTVNH om 113 en volgens Dagblad Zaanstreek om “mogelijk zelfs zo’n 130”.

Na de mislukte staatsgreep in juni in Turkije heeft het bewind van president Erdogan de Gülen-beweging verantwoordelijk gesteld voor de coup. De aanhangers werden terroristen genoemd.

Ouders hebben of gehoor gegeven aan de oproep of zijn bang voor conflicten op de school.

Het bestuur van de school, de SIOZ heeft de volgende verklaring op de website van de school gezet:

SIOZ betreurt het ten zeerste, dat wij via social media door onbekenden op een lijst zijn geplaatst van te boycotten organisaties of bedrijven. Het is ons niet bekend wie deze lijst heeft opgesteld en heeft verspreid. Het is bijzonder jammer en wij betreuren het ten zeerste dat hierdoor een onjuist beeld wordt geschetst over onze scholen. Men hoeft niet achter ons (onderwijs)concept te staan echter het is ontoelaatbaar om onjuiste beelden over SIOZ te verspreiden. De situatie in Turkije baart ons ernstig zorgen en spreken sterk de wens uit dat de polarisatie in Turkije niet hier in Nederland wordt voortgezet.

Foto van website van De Roos.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *