Lekkage onthult hennepkwekerij in Wormerveer

Dinsdagmiddag, 20 november, heeft de politie een 38-jarige bewoner van een appartement aan de Stationsstraat in Wormerveer aangehouden omdat hij werd verdacht van de kweek van hennep.

Eerder die dag was er wateroverlast gemeld vanuit twee appartementen in het complex. De wateroverlast bleek uit een ander appartement in het complex te komen. De huisbaas trof daar een hennepkwekerij aan.

De politie ontmantelden de kwekerij, waar zo’n honderd hennepplanten stonden. De planten en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, pompen, filters e.d.) werden in beslag genomen.

Er was geen sprake van diefstal van stroom maar de stroomvoorziening was zo gebrekkig aangelegd, dat hierdoor gevaar kon ontstaan. De bewoner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Twee jaar geleden werd op vrijwel dezelfde plek, in een woning boven restaurant Porto Fino aan de Stationsstraat ook al een wietplantage aangetroffen. Ook deze werd ontdekt na een lekkage.

Onder de foto van het afvoeren van de hennep (gemaakt door Michel Schermer van Facebook Wormerveer die ook de foto boven maakte) de Zaanse wietkaart: 20 gerapporteerde vondsten in 2018.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *