Lekker handig…

Voor bromfietsers, scooterrijders en snorders is de nieuwe situatie op de Dam al behoorlijk afzien: overdag en ’s avonds mogen ze er niet meer overheen (en er wordt stevig gehandhaafd).

Een extra handicap is de enorme container die vlak voor het ‘voetgangers-zone’ bord is neergezet. Met een beetje pech loop je zo in de val.

Boven is wat je ziet als je aan komt rijden (geen bord dus), hieronder: je ziet het bord pas als je de container voorbij bent. (daaronder: het bord met de waarschuwing die betekent dat alleen fietsers er tussen 12.00 en 06.00 langs mogen en de handhaving door echte agenten).

Lees ook: Scooters, brommers en snorfietsen geweerd van Dam

Politie eerder deze week
Deel dit artikel:

7 reacties

 • Sjoerd Beekes

  Zoals ik het bord lees, mag je er dus tussen 12.00 uur ’s middags tot 06.00 in de morgen wel fietsen. Of bedoelen ze 00.00?

 • Yvonne van Dijk

  De foto met de container toont de huidige borden:
  Voetgangersgebied van 12.00 tot 6.00 uur en daaronder een apart bord met fietsen (of is het fietsers?) toegestaan.
  (zonder tijdsaanduiding voor fietsers dus)
  De foto daaronder, zonder de container, toont het vorige bord, welke onder andere aangeeft dat je alleen tussen 12.00 en 6.00 uur mag fietsen vanaf dat punt.
  Dit laatstgenoemde bord is onlangs vervangen door de eerstgenoemde borden, welke nu onbeperkt fietsen mogelijk maakt in dit gebied.

  • Johan Schurink

   Het onderbord zegt iets over de fietsers, die mogen dus vanaf 12 uur ’s middags tot 6 uur ’s morgens daar fietsen. uw suggestie zou 2 onderborden behoeven.

 • Quen van der Palm

  waarom is het altijd toegestaan om te fietsen in een voetgangersgebied, ga gewoon lopen met je fiets!

 • Karin Singeling

  OK dus je mag gewoon tussen alle terrassen door fietsen tegenwoordig? Het is toch van de gekke……Ik dacht altijd dat de Dam een voetgangerszone was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *