Lepelaar (Jisp) en Bataaf (Wormer) failliet

Vandaag, 22 augustus 2018, zijn ‘In Den Oude Lepelaar B.V. in Jisp’ en De Bataaf B.V. in Wormer door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard.

In Den Oude Lepelaar staat voor het dorpshuis/café in Jisp (foto), de Bataaf is het voormalige Batavia in Wormer aan de Veerdijk 39.

Half juni was de Bataaf al een paar dagen dicht, toen circuleerden er al geruchten over een dreigend faillissement.

De Lepelaar in Jisp ging drie jaar geleden opnieuw open met als nieuwe exploitant Andrew Harcourt die ook mede-eigenaar was van De Bataaf in Wormer. Harcourt exploiteerde eerder Atlantic in Krommenie.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Ron Bouw

  Ik hoor dat Loetje naar Wormer komt, lekker man heerlijke biefstuken.
  Zal een verrijking zijn voor Wormer, want wie bij Loetje heeft gegeten komt daar weer terug.
  Ja jammer voor deze ondernemer, maar heeft het toch niet goed gedaan.
  Heerlijk Loetje en dan zo lekker dichtbij, nou wij gaan er dan vaak heen.

 • Co Rol

  Ik ben met terugwerkende kracht ontzettend blij dat we ons destijds (januari 2010) hebben teruggetrokken als gegadigden voor de exploitatie van de bovenverdieping van pakhuis Batavia. Ons plan om er een minitheater annex cabaretmuseum te beginnen fungeerde in 2007 als ‘breekijzer’ voor casinobaas Krijco, die anders geen vergunning zou hebben gekregen. De gemeente had namelijk een deels culturele bestemming voor het pand als voorwaarde gesteld. Toen uit gesprekken met Krijco allengs duidelijk werd wat voor ons de financiële consequenties zouden zijn, hebben we met spijt in het hart afscheid genomen van ons ideaal. Alles wat er daarna met het pand gebeurd is, heeft ons gesterkt in de mening dat we aan een wespennest ontkomen zijn.

 • Jammer voor de horeca in Wormer en vooral voor Jisp. Ik hoop dat de Lepelaar weer voor de volgende zomer open is en dat de Bataaf eens een uitbater vindt die het horecavak wel goed verstaat.

 • Karin S

  Pieter terug, Batavia terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *